Oare a cui sunt terenurile pe unde urmează să treacă centura de ocolire a Vasluiului? 

best auto leo vaslui


Astăzi aducem în atenția oamenilor, Comuna Costești a județului Vaslui.

“Comuna Costești a fost întotdeauna o comună de oameni gospodari. Îmi doresc să-i fac mândri pe locuitorii comunei noastre și să aducem aceste locuri la standardele Uniunii Europene. Împreună putem transforma comuna noastră!”
Lascăr Popa, primarul Comunei Costești.


Cei care citesc descrierea impresionantă   facută pe site-ul primăriei, când poposesc în Comuna Costești, chiar se așteaptă să vadă standardele europene mult lăudate.

Realitatea lovește crunt în pupila tuturor. O realitate care înfurie, frustrează și ridică foarte multe semne de întrebare despre modul cum înțeleg autoritățile să distrugă o comunitate și în același timp sa ducă societatea înapoi în evul primitiv.
Ieri prezentam comuna Deleni, astăzi  arătăm comuna Costești. Comune strâns legate una de cealaltă. Întâlnim un mod de a face administrație  copiat  la indigo. Primarul se laudă că are cea mai puternic dezvoltată economic și agricol comună din judetul Vaslui.
Comună cu cinci sate în componența: Puntișeni, Chițcani, Dînga, Rădesti, Pîrvesti, plus satul Costești.
Pe plan educațional, comuna dispune de 6 scoli, 5 grădinițe, toate modernizate la standarde europene.
Satul Dinga are conform datelor proiect de canalizare, școală construită în anul 2000.
În satul Dinga am găsit oameni gospodari cu multe nevoi, însă uitați de primar, cu lucrări aduse în sat și făcute în cea mai mare batjocoră. Drumul principal este un amestec de spărtură de piatra, nisip și pământ. Nu există trotuare, nu există rigole, nu există șanțuri care să preia apa de ploaie.
Că tot s-a început educarea țăranului român privind sortarea deșeurilor și reciclarea acestora. La cum arată coșurile și țarcul pentru pet-uri, demonstreăză că nu există un program de ridicare a deșeurilor și nici nu se pune problema igienizării locului. Printre buruieni, copaci, lăstuni, mizeria este prezentă într-un mod anormal, într-un sat cu standarde europene.
S-a făcut canalizare doar pe jumătate de proiect, restul s-a evaporat. Cetățenii au fost rugați să nu mai folosească canalizarea europeană deoarece dejecțiile,deoarece acestea  se revarsă  într-o râpă langă rampa deșeurilor menajere.
Anul acesta  a fost o rupere de nori, astfel apa a trecut și a distrus tot “standardul european” al zonei. Cratere imense au apărut în drumurile de pământ și au maturat toată spartură de piatra pusă. Apa a adus dale din ciment în mijlocul drumului.  Acest sat nu are niciun plan de refacere și nu are niciun proiect real de modernizare care să ofere cetățenilor un trai mai bun și condiții de trai pentru anul 2022. Imaginile  acestea sunt realitatea satului Dinga și arată incompetenta autorităților în frunte cu primarul. 
Sat Pîrvesti 
Aceeași situație ca și în satul Dinga.
Drumuri neasfaltate, șanțuri necurățate, dale rupte din cauza alunecărilor de teren dar și din cauza lucrărilor făcute de mântuială.Stalpi de iluminat stradal cu lampa îndreptată să lumineze curtea în care se afla stâlpul și nicidecum drumul .

Sat Puntișeni 
Școala cu grup sanitar renovat, modernizat . Școala urmează să fie închisă. 
Renovarea grupului sanitar in anul 2021, conform datelor – cumpărare directă DA 29418918 /02.12.2021, valoare 52.805,81 Euro făra TVA.Sat Chițcani 
Lipsă apă potabilă, drumuri de pământ.
Pericol  pe Drumul Județean 245 stâlp -probabil telefonie, semnalizat de cetățeni că stă să cădă, nicio reacție. A doua zi, stâlpul pur și simplu atârna deasupra drumului. Primarul a trimis un buldo să îl sprijine, să îl ridice și poate să îl fixeze fără să anunțe politia locală, fără să asigure perimetru.
Incompetenta, neimplicarea, nepasare autorităților arată de fapt că nu au nicio legătură cu responsabilitatea și constientizarea atribuțiilor din fisa postului. Sa fii primar la aproape 70 de ani, pentru unii înseamna doar un moft care nu are nimic în comun cu nevoile cetățenilor, cărora le cere votul si apoi uită efectiv de tot.
Atitudinea însă după ce ajung in funcții, arata nivelul de educație, de respect,de datorie morălă in fată cetatenilor.
        Primarul comunei Costești este cunoscut pentru ieșire nevrotice și pline de agitație la adresa cetățenilor. Deviația de comportament arată că  de fapt cetățeanul este ‘obraznic”când vine la ședința consiliului local, urmează toate procedurile și când îi vine randul să prezinte întrebările, este pur și simplu pus la zid și aproape scos din sală cu urlete. 
Aceasta este atitudinea zeflemitoare a autorităților  la adresa plătitorului de taxe. 
Societatea românească și în special viața de la sat, viața țăranului român este greu încercată, pentru că  au rămas fără ajutor și sprijin .In fiecare an vedem în mass-media,sute de articole scrise sau televizate despre nivelul de trai slab dezvoltat al oamenilor. Tineri care pleacă sa își facă un rost în lume, fara sa privească înapoi . Alungarea tinerilor și mai ales toată această politică  care distruge și alungă investitorii,  nu face decât să adanceasca și mai mult de la un an la altul diferența majoră dintre zonele foarte dezvoltate  și cele foarte sărace ale Romaniei prin implicareă directă a autorităților parca după un plan bine pus la punct. Sunt foarte multe cazurile în care primarii care au câștigat în zone cu potential, le-au  adus la sapa de lemn, ca mai apoi să  vină câte un proiect de anvergură. Profit maxim pentru autorități și pentru locuitori  doar niste firmituri. Adesea autoritățile invocând zona cu potential dar slab dezvoltată, necesită investiții majore. Și folosind tot felul de inginerii financiare, sărăcesc locuitorii și îmbogățesc pe “băieții deștepți”.Lipsa investițiilor într-o infrastructură de calitate, servicii și autorități în slujba cetațeanului, lipsa empatiei funcționarilor publici, atitudinea jignitoare și plină de infatuare la adresa cetățenilor , dar plină de recunoștință și chiar înjositoare la adresa Partidului, transforma comunitățile în planuri de afaceri  și atât.
Cei care ajung primari, viceprimari  înloc să își pună priceperea pentru a implenta toate programele  de dezvoltare locală în  modernizarea și ridicarea nivelului de trai, acestia se comporta ca și cum ar fi boieri pe plantație, fără să aibă frică absolut de nimeni.
În sec XXI tot fântâna,latrina și arsul gunoaielor stă la baza societății”moderne” a civilizației românilor. În Romania Educată a lucrului bine făcut până la capăt, totul este perfect în statistici, în realitate totul este praf.
În județul lui Buzatu pe acorduri de pian, totu-i lapte și miere. Lipsesc drumurile, podurile stau să cadă, apa și canalizarea sunt un moft, dar pretențiile cresc până acolo unde poate doar prostia ii poate deștepta, urmează planurile pentru aeroport.
Oare a cui este pământul unde urmează să fie făcut aeroportul ? 

Oare a cui sunt terenurile pe unde urmează să treacă centura de ocolire a Vasluiului? 

Cetățenii sunt obraznici când pun întrebări care lovesc direct în mijlocul țintei.1 thought on “Oare a cui sunt terenurile pe unde urmează să treacă centura de ocolire a Vasluiului? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.