În timp ce bucureștenii se confruntă cu lipsa apei calde și a căldurii, Primăria Sectorului 1 anunță că va achiziționa generatoare electrice pe care le va dona Ucrainei

best auto leo vaslui

În timp ce tot mai mulți bucureșteni suferă din cauza lipsei de apă caldă și căldură,  Primăria Sectorului 1 a anunţat, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că va achiziţiona generatoare electrice, pe care le va trimite în Ucraina pentru menţinerea în funcţiune a instituţiilor vitale din această ţară, informează Cotidianul.ro.

În prezent, specialiştii din primărie lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens care urmează să fie supus dezbaterii şi votului consilierilor locali, în regim de urgenţă.

Printr-o postare pe pagina de Facebook, Primarul Clotilde Armand şi-a exprimat solidaritatea cu poporul ucrainean.

„Rachetele și dronele rusești au distrus sau avariat majoritatea centralelor de energie ale Ucrainei. Peste 10 milioane de ucraineni au rămas fără electricitate în mijlocul iernii, situația este critică la frontierele României. Suntem solidari cu poporul ucrainean, în aceste momente grele. În fața unei asemenea nedreptăți nu putem sta nepăsători. Venim în sprijinul victimelor acestui război nemilos: vă anunț că Primăria Sectorului 1 achiziționează generatoare electrice necesare pentru menținerea în funcțiune a instituțiilor vitale din Ucraina- spitale, adăposturi, centre de asistență, școli, sisteme de alimentare cu apă etc. În acest moment, specialiștii Primăriei Sectorului 1 lucrează la un proiect care urmează să fie supus dezbaterii și votului consilierilor locali, în sistem de urgență.”, a transmis aceasta.

Asociaţia Municipiilor din România a lansat un apel către autorităţile locale din ţară de a oferi generatoare şi echipamente energetice de încălzire Ucrainei.

„Apel către autorităţile locale din România pentru a oferi generatoare şi alte echipamente energetice de încălzire Ucrainei. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a forţat milioane de ucraineni să îşi părăsească locuinţele, a distrus sute de oraşe şi sate şi continuă să devasteze regiunile Ucrainei. În prezent, reţeaua electrică acoperă doar 70% din consumul necesar, lăsând milioane de oameni fără electricitate şi apă, într-o perioadă cu temperaturi foarte scăzute. Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, domnul Emil Boc, împreună cu primarii de municipii, fac apel către toate autorităţile locale din România să continue să ofere ajutor de urgenţă şi să se alăture iniţiativei colective de la nivel european prin furnizarea de generatoare şi orice alte echipamente energetice pentru încălzire”, se arată într-un alt comunicat trimis, marţi, de Asociaţia Municipiilor din România, conform Cotidianul.ro.

sursa: r3media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.