Înalta Curte a decis încetarea procesului faţă de Mihnea Costoiu pentru că a intervenit prescripţia în dosarul privind Baza “Cutezătorii” / Instanţa a hotărât confiscarea de la fostul ministru a sumei de 267.000 de euro /Decizia este definitivă

best auto leo vaslui

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, luni, încetarea procesului faţă de Mihnea Costoiu, fost ministrul al Educaţiei, pentru că a intervenit prescripţia în dosarul privind Baza “Cutezătorii”. Magistraţii au mai hotărât confiscarea sumei de 267.000 de euro, decizia fiind definitivă.

ÎCCJ a admis apelurile formulate, atât de DNA, cât şi de Mihnea Costoiu împotriva deciziei prin care fostul ministrul fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. 

Înalta Curte a desfiinţat în parte sentinţa primei instanţei şi a decis încetarea procesului penal pornit împotriva lui Mihnea Costoiu pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. 

“Desfiinţează înscrisul intitulat «Act adiţional la contractul de locaţiune nr. 269 din 30 aprilie 2004» privind «Baza Cutezătorii», semnat şi de inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin, înregistrat la Ministerul Educaţiei şi Cercetării sub nr. 16832 din 23 iunie 2009”, se arată în minuta instanţei. 

Magistraţii au mai hotărât confiscarea de la Mihnea Costoiu a sumei de 267.000 de euro. 

“Menţine dispoziţia din cuprinsul sentinţei penale nr. 137 din data de 31 martie 2022, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 808/1/2018 de confiscare de la inculpat a sumei de 267.577 Euro (echivalent 1.248.487,52 RON), bunuri dobândite prin săvârşirea faptei prevăzute de legea penală. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale nr. 137 din data de 31 martie 2022, pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, în dosarul nr. 808/1/2018 care nu contravin prezentei decizii”, mai precizează sursa citată. 

Decizia este definitivă.

Fostul ministru Mihnea Costoiu, rector al Universităţii Politehnica Bucureşti, a fost condamnat, în martie 2022, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, pentru abuz în serviciu.

Decizia nu era definitivă.

Costoiu a fost trimis în judecată în 2018, în dosarul privind Baza “Cutezătorii”.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.