Incident feroviar în comuna Grivița: șoferul și pasagera, fără răni grave după coliziunea cu un tren

best auto leo vaslui

Un eveniment rutier șocant a avut loc în această dimineață în comuna Grivița, județul Vaslui, atunci când un tren Regio 10306, circulând pe ruta Bârlad-Galați, a intrat în coliziune cu un autoturism înmatriculat în județul Galați. Șoferul, în vârstă de 39 de ani, și pasagera sa, o femeie de 47 de ani, au avut norocul de a scăpa fără răni grave.

În jurul orei 11:30, Poliția Municipiului Bârlad a fost alertată cu privire la incidentul petrecut la trecerea la nivel cu calea ferată, unde nu existau bariere de siguranță. Din primele cercetări, s-a constatat că autoturismul a fost acroșat de trenul Regio 10306 în timp ce traversa calea ferată, rezultând într-o mișcare spectaculoasă a mașinii care a fost târâtă pe șine pe o distanță de peste 150 de metri.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit rapid cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD tip B2 pentru a asigura măsurile de prim ajutor. Cu toate că mașina a fost grav avariată, atât șoferul cât și pasagera au reușit să se autoevacueze. Aceștia au fost evaluați de medici, însă au refuzat transportul la o unitate medicală, neînregistrându-se persoane vătămate în mod grav în urma incidentului.

Managerul spitalului bârlădean, Ciprian Cosmin Feraru, a confirmat că șoferul în vârstă de 56 de ani a fost adus la Compartimentul de Primiri Urgente și tratat pentru o sincopă vagală. După evaluare și investigații radiologice, acesta a fost trimis acasă fără leziuni semnificative.

Inspectorul principal de poliție, Bogdan Gheorghiță, a declarat că atât șoferul cât și mecanicul de locomotivă au fost testați alcoolscopic și rezultatele au fost negative. Cercetările sunt în curs pentru a stabili cu exactitate circumstanțele accidentului și pentru a dispune măsurile legale necesare.

Cu toate că evenimentul a fost unul spectaculos, norocul a fost de partea celor implicați, iar autoritățile continuă investigațiile pentru a clarifica toate detaliile acestui incident feroviar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.