Iohannis este mulțumit: „Avem susținerea președintelui Comisiei Europene pentru o decizie pozitivă asupra spațiului Schengen”

best auto leo vaslui

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că preşedintele Consiliului European, Charles Michel, susţine eforturile României privind aderarea la spaţiul Schengen anul acesta.

La rândul său, preşedintele Consiliului European a subliniat că sprijină eforturile României privind aderarea la spaţiul Schengen.

Iată ce a spus Klaus Iohannis, după întâlnirea cu preşedintele Consiliului European: „Am avut un schimb de vederi pe tema aderării României la spaţiul Schengen şi a rolului ţării noastre în garantarea securităţii frontierei externe a Uniunii Europene”

Şeful statului a prezentat demersurile în care România s-a implicat constructiv pentru implementarea rapidă a concluziilor pe migraţie agreate în luna februarie.

„În acest sens, proiectul pilot la frontiera româno-sârbă pe care l-am agreat cu Comisia Europeană va permite ţării noastre să împărtăşească bunele practici în materie de gestionare a frontierelor externe”, a spus preşedintele Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.