Iohannis îi pune la treabă pe guvernanți – Finanțele să clarifice dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate

best auto leo vaslui

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Ministerul de Finanţe trebuie să clarifice dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate în România, precizând că acesta este iniţiatorul actului normativ asupra căruia Ministerul Energiei nu a fost informat.

Iată ce a spus Klaus Iohannis: Dacă va plăti sau nu, o să vă spună cu siguranţă cei care au făcut normativul, adică Ministerul Finanţelor. Am fost puţin surprins când m-am informat după aprobare cum s-a discutat această chestiune şi am aflat că, de exemplu, Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuţie.

El a subliniat că „aruncarea vinei dintr-o curte politică în altă curte politică nu rezolvă problema” în această chestiune.

OMV Petrom se află într-un conflict deschis cu autorităţile fiscale din România, în urma anunţului companiei că nu va plăti contribuţia de solidaritate, motivând că veniturile din extracţia hidrocarburilor şi rafinare nu depăşesc 75% din cifra de afaceri, condiţie prevăzută atât în regulamentul european, cât şi în Ordonanţa prin care acesta a fost implementat în legislaţia autohtonă.

Surse politice au declarat că acest lucru se datorează și Guvernului Ciucă, care a dat o ordonanță de urgență cu dedicație, având în vedere că mai mulți politicieni au legături strânse cu compania OMV Petrom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.