Iohannis, președintele corporațiilor străine, al Austriei și al Ucrainei

best auto leo vaslui


 După aproape zece ani ca președinte Klaus Iohannis nu a făcut nimic pentru România. Toate promisiunile sale au fost un eșec, inclusiv proiectul „România Educată”. 

„Iohannis a spus foarte clar: nu vă atingeți de multinaționale, de Austria, de Ucraina. Eu întotdeauna am spus că domnul Iohannis, în ultimii ani, în sfârșit a devenit președintele Austriei, al Ucrainei, al multinaționalelor, nu are nicio treabă cu România. În al doilea rând, credeți că pleacă vreo firmă mare din Italia? Nu pleacă niciuna.

Nu trebuie să privești firmele mari ca pe niște dușmani. Plătesc taxe, impozite, angajați, dar e corect într-o societate să spui ‘ cei care ați câștigat mult în acești ani, cotizați mai mult! Nu vă omor, nu vă scot din România!’.

Mi se pare o prostie extremă asta cu naționalizatul. Dar să-i punem să plătească mai mult într-o perioadă de criză, da. Dar ce facem cu acei bani? Dacă plătim 1,6 milioane de angajați la stat (…) înseamnă că aruncăm banii”, a spus Victor Ponta.

Vreau un președinte român și nu sunt xenofob

Victor Ponta a vorbit şi despre cu trebuie să fie viitorul președinte al României. Fostul lider al PSD susține că noul președinte trebuie să aibă fix calitățile care i-au lipsit lui Iohannis.

„Poate avem și noi voie să ne alegem președintele, după zece ani! Vreau un președinte român și nu sunt xenofob când spun asta. Vreau să țină cu România, nu cu Austria, nu cu Ucraina, nu cu Germania sau Patagonia…

Să spună la Bruxelles ‘am înțeles, dar interesul țării mele nu e acesta și eu mă opun!’. Ceea ce domnul Iohannis nu a făcut niciodată”, a mai subliniat Victor Ponta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.