Iohannis, răspuns la atacurile lui Ciolacu: Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte/ Despre viitorul guvern: Voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România / Nici o trimitere la protocolul care prevede că viitorul premier va fi numit de la PSD în luna mai

best auto leo vaslui
Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis a răspus, joi, atacurilor lansate de liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmând că ”unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte”. Ciolacu a declarat, duminică seara, la Antena 3, că mandatele președintelui Iohannis au fost ”au fost ani pierduți” din cauza unor ”ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment”. Șeful statului a mai spus, referitor la rotativa guvernamentală prevăzută să aibă loc în luna mai, că va lua  ”decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”. De notat că președintele Iohannis nu a făcut nici o referire la protocolul semnat între PSD și PNL, care prevede că după rotativa prevazută pentru luna mai viitorul premier va fi de la PSD.

Iohannis, întrebat cum comentează declarațiile liderului PSD: ”Câteodată unii politicieni merg la televizor şi îi ia gura pe dinainte ca să zic aşa, dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înţeles că această coaliţie a apărut dintre nevoie. Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României. (…) Și atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Constituţia voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut numeroase ieșiri de la începutul anului în care a dat asigurări că președintele Klaus Iohannis îl va numi premier la rotativa guvernamentală prevăzută să aibă loc în luna mai. Totuși, în presă au apărut speculațiile că președintele ar putea să nu-l numească pe liderul PSD pentru funcția de premier ci pe alt lider din PSD sau chiar să-l mențină pe Nicolae Ciucă la șefia Guvernului.

Ciolacu a declarat duminică, la Antena 3, despre scenariul în care nu e numit premier de Klaus Iohannis, la rotaţia din luna mai, că nu crede acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr şi că consideră că au depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice.

”Nu cred acest lucru pentru că nu are niciun sâmbure de adevăr. Cred că am depăşit momentul ranchiunelor personale sau politice. Întotdeauna, pe fiecare dintre noi ne urmăresşte trecutul, nu cred că se va ajunge la aşa ceva”, a declarat Ciolacu, duminică la Antena 3.

Liderul PSD a arătat că ”atributul de semneare este al preşedintelui, iar rotaţia este convenită, prinsă în protocolul semnat cu PNL. ”A luat act de la început de acest acord politic”, a mai afirmat Ciolacu.

”Sincer, nici nu cred că asta este o prioritate, noi în acest moment ne dorim ca într-o lună de zile să venim cu propunerile pentru noul program de guvernare, pentru că este un nou Guvern şi pe urmă să le negociem ,să le discutăm în coaliţie, să închidem acest program de guvernare şi să îl transmitem în spaţiul public (..) şi pe umă lucrurile vor veni de la sine”, a mai spus Ciolacu.

Sursă:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.