“Jocurile foamei”

best auto leo vaslui


Până acum doua zile Ciolanu o ardea cu freza în flacări că pensiile vor creste în prima faza cu 5% cât inflația de anul trecut, că vezi doamne asta-i legea. Ciumă o “smotocea” în fel și chip, să vadă cât se poate, bla…bla. Referitor la prețul curentului, de un an de zile au dat la ordonanțe de au “făcut febra la pix”.
Dar iată că a venit și momentul scadenței. Cei de la AUR pe 2 și 9 octombrie a.c. au deschis sezonul la mitinguri. Acum urmează pensionarii și sindicatele. Văzând că revolta se extinde “BMW-ul” a ieșit la interval cu declarații pentru a cerși obedienta mulțimii și a potoli spiritele încinse în prag de iarna. Lui Ciuma rozaliul îi tremura bucile de frica mulțimii. În armata erau putini nemulțumiți și nimeni nu protesta, nu-i așa? Ce mai “vrea și țăranii ăștia”, oare?
   Cum ați văzut că foamea umbla în curul gol pe drumurile patriei ați dat drumul la bursa pensiilor-licitații cu strigare: peste 10% zice PSD; 16% zice Rareș care nu știe cu ce se mănâncă; 25% zice un habarnist; 15% zice BMW-ul. Cert este că “se va face, “că e mulți și vine peste noi prostimea”!
  Dar se aude că vor să puna calus în gura și la kilowat. Cică vine piață reglementata și “nebunul”nu vă mai depăși prețul de 1 leu indiferent cât consumi. Pai ce mă! Până acuma nu s-a știut, sau nu ați vrut?
  Deci gargara politica arunca în piață 2 idei: plafonare la 1 leu și creșteri de pensii cu 10-15%. Dar noi vrem acum și nu mai acceptam să ne dați cu var, cum a făcut răposatul: “liniștiți-vă, ..vă mai dam noi 100 lei” . Sau mai nou:”50 de bani”!
Se zvonește că de sărbători se interzice mersul cu buhaiul (care ar stârni pofte culinare) și va fi înlocuit de “jocurile foamei


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.