Jumătate de milion de lei pentru a scăpa de închisoare. Învinuit de trafic de influență, un polițist a ajuns în fața magistraților

best auto leo vaslui


Procuratura Anticorupție a remis instanței de judecată cauza penală a unui angajat al Inspectoratului de Poliției Botanica și a complicilor săi învinuiți de faptul că ar fi estorcat jumătate de milion de lei pentru a scăpa de închisoare o persoană acuzată de comercializarea drogurilor.

În mai 2022, ofițerii CNA și SIS, sub conducerea procurorilor anticorupție, au reținut trei persoane bănuite de trafic de influență în proporții deosebit de mari.

Cei trei, printre care un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica, ar fi primit, prin estorcare, jumătate de milion de lei de la un bărbat reținut anterior pentru trafic de substanțe narcotice.

„Banii ar fi fost transmiși pentru rezolvarea dosarului și coruperea persoanelor publice din cadrul organului de urmărire penală în gestiunea căruia se afla cauza”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Anticorupței, care citează datele anchetei.  

Inițial, în privința celor trei persoane reținute a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv. Având în vedere faptul că unul dintre învinuiți a colaborat cu ancheta, detaliază sursa citată, în cazul său a fost aplicată o măsură preventivă non-privativă de libertate, în timp ce în privința celorlalți doi învinuiți a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

Magistrații Curții de Apel Chișinău au decis să mențină arestul preventiv în privința unuia dintre cei doi, în timp ce în privința altuia a fost înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu, pe un termen de 30 zile, deși ambilor învinuiți li s-au incriminat aceeași faptă infracțională.

În vederea reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune, precum și în vederea eventualei confiscări speciale, a fost aplicat sechestru pe mijlocul de transport ce îi aparține unuia dintre învinuiți.

La fel, a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor bănești depistate și ridicate în cadrul percheziției efectuate la domiciliul unuia dintre învinuiți în valoare totală de 8.901 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.