Justiția este blândă în România – Darius Vâlcov scapă de 6 ani de închisoare pentru corupţie – Faptele s-au prescris

best auto leo vaslui

Curtea de Apel Craiova a dispus miercuri încetarea procesului penal împotriva lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe şi primar al municipiului Slatina, pe motiv că faptele s-au prescris. A fost anulată astfel o condamnare de 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, primită de acesta la instanţa de fond.

În iulie 2020, Darius Vâlcov fusese condamnat de Tribunalul Dolj la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Peste doi ani le-a luat judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova să judece apelul în acest caz, după care magistraţii au constatat că faptele de care era acuzat Vâlcov s-au prescris, fiind aplicată în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale, relatează Agerpres.

„În baza art.421 pct.2 lit. a Cpp, admite apelul declarat de inculpatul Vâlcov Darius Bogdan, împotriva sentinţei penale nr.309 din 21.07.2020 pronunţată de Tribunalul Dolj, în dosarul nr.43049/3/2015. Desfiinţează hotărârea instanţei de fond în parte, sub aspectul laturii penale şi, rejudecând: în temeiul art.396 alin.6 Codul de procedură penală, raportat la art.16 lit. f Codul de procedură penală, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Vîlcov Darius Bogdan, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă”, se arată în decizia Curţii de Apel Craiova. Pe de altă parte, a fost menţinută dispoziţia tribunalului de confiscare de la Vâlcov a sumei de 4.296.270 lei. Înainte de a ajunge la Tribunalul Dolj, dosarul a trecut din motive de procedură pe la Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Olt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.