Liderul republican McCarthy cere Congresului să ancheteze cazul documentelor confidenţiale găsite acasă la Biden

best auto leo vaslui

Liderul republicanilor în Camera reprezentanţilor Kevin Mccarthy cere Congresului american să ancheteze cu privire la documentele confidenţiale găsite în reşedinţa privată a lui Joe Biden la Wilmington, în statul Delaware, relatează AFP, citată de News.ro

”Congresul trebuie să ancheteze cu privire la acest caz”, a îndemnat el în faţa presei, denunţând ”un nou pas greşit al administraţiei Biden”.

”Un număr mic” de documente confidenţiale din perioada când Joe Biden era vicepreşedintele lui Barack Obama au fost găsite în reşedinţa sa privată, la Wilmington, a anunţat joi Casa Albă.

Preşedintele Statelor Unite a dat asigurări, într-o scurtă discuţie cu presa, că ”cooperează deplin” cu justiţia americană.

În urma descoperirii a zece documente de acest fel într-un fost birou al lui Joe Biden la Washington, avocaţii săi au inspectat cele două reşedinţe private ale şefului statului, unde ”ar fi fost transferate arhive în timpul tranziţiei din 2017”, a precizat într-un comunicat avocatul preşedinţiei, Richard Sauber.

Ei au găsit ”un număr mic de documente suplimentare datând din timpul administraţiei Obama-Biden, clasificate confidenţiale”, care se aflau în garajul casei lui Biden de la Wilmington, în statul Delaware, şi într-o cameră adiacentă, a precizat el.

Niciun document nu a fost găsit în reşedinţa din oraşul balnear Rehoboth, în acest stat situat pe Coasta de Est, a anunţat Richard Sauber, precizînd că Departamentul Justiţiei a fost informat imediat, pentru a intra în posedia dosarelor.

sursa: g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.