Litvinenco despre grupările din justiție: „Când am pornit lupta cu clanurile oligarhice, era clar că aceasta va fi una pe viaţă şi pe moarte”

best auto leo vaslui


Minsitrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție după valul de informații despre formarea unor clanuri în domeniul justiției.  Anticoruptie.md a scris că ședinţa de săptămâna trecută a Consiliului Suprem de Securitate a fost marcată de un scandal care nu a fost făcut public oficial. Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteaţă, a declarat că în justiţie s-ar fi format două clanuri, care vor să controleze tot sistemul.

„Când am pornit lupta cu clanurile oligarhice (toate, fără nicio excepție), era clar că aceasta va fi una pe viaţă şi pe moarte, şi că hoţii, bandiţii vor folosi orice mijloace pentru a-i denigra pe cei care şi-au asumat-o. Era clar că toate clanurile se vor uni la un moment dat şi că îşi vor folosi resursele aproape nelimitate pentru şantaj, intimidări şi multă-multă mizerie mediatică”, a declarat Litvinenco, într-un mesaj pe pagina sa de socializare.

Ministrul a mai menționat că miza celor care stau în spatele acțiunilor de denigrare a sistemului este inocularea neîncrederii în actul de justiţiei și ideii că „dreptatea nu este posibilă în Moldova”.

„Ei, hoţii, îşi doresc un stat slab, cu instituţii slabe, care nu-şi poate apăra cetăţenii, pentru ca ei, hoţii, să poată fura în continuare cu miliardele banii oamenilor, sărăcindu-i şi aducându-i în pragul disperării. Este statul pe care şi-l doresc ei – un stat capturat, prădat nu doar de bani, dar şi de viitor. Singura noastră şansă, poate ultima, este ca cetăţenii acestei ţări să se unească în jurul unei idei nobile – o Moldovă liberă, prosperă, adică fără hoți și trădători. Doar având încrederea că putem construi un stat puternic, liber şi prosper, un stat care să lucreze pentru oameni, un stat care are o identitate şi o vocaţie europeană, avem șansa să clădim un viitor aici la noi, acasă. Iar primul pas în această direcţie este să nu cădem pradă manipulării şi minciunii, şi să ştim să alegem grâul de neghină”, a conchis ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.