LIVE Ziua 335 de război. Demisii la vârful armatei ucrainene și în cancelaria prezidențială / Rusia schimbă tactica și trimite grupe de asalt mult mai mici / Kievul așteaptă intensificarea atacurilor Rusiei în Donbas

best auto leo vaslui

Ora 14:30 Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat marţi aliaţii să accelereze livrările de arme grele şi mai avansate către Ucraina pentru a respinge forţele ruse, exprimându-şi de asemenea încrederea că o decizie privind trimiterea de tancuri de luptă Kievului va veni în curând, relatează Reuters. Stoltenberg s-a exprimat la Berlin alături de noul ministru german al apărării Boris Pistorius, care a spus că guvernul său va acţiona rapid în legătură cu tancurile dacă s-ar găsi un consens.

Ora 11:12: A treia demisie la vârf în Ucraina: procurorul general adjunct Simonenko a fost înlăturat din funcție în urma unui scandal legat de o călătorie în străinătate

Ora 11:10: Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Viaceslav Șapovalov, a transmis o scrisoare de demisie pe 24 ianuarie, în urma scandalului privind achizițiile publice care a zguduit Ucraina, potrivit Kyiv Independent. Reamintim că presa ucraineană a relatat pe 21 ianuarie că Ministerul Apărării achiziționează unele alimente pentru armată la prețuri de două-trei ori mai mari decât cele din magazinele alimentare din Kiev. Citește aici mai multe detalii

Ora 09:35 Deciziile care subminează drepturile comunităţii naţionale maghiare vor face ca în perioada următoare pentru Ungaria să devină dificilă luarea unor decizii care înseamnă sacrificii pentru sprijinirea Ucrainei, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, luni, la Bruxelles, relatează MTI.

Ora 09:24. Statul Major General al Ucrainei a anunțat că Rusia a pierdut 122.170 de soldați în Ucraina.

Ora 09:20: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret de demitere a adjunctului șefului de cabinet al președintelui, Kirilo Timoșenko, transmite Kyiv Independent. Potrivit Ukrainska Pravda, se așteaptă ca acesta să fie înlocuit de Oleksi Kuleba, actualul guvernator al regiunii Kiev.

Ora 08:30: Comandantul grupului de trupe „Tavria”, generalul ucrainean de brigadă Oleksandr Tarnavski, susţine că invadatorii ruși au minat în mod activ teritoriile temporar ocupate. Militarul a precizat că aproape 900.000 de hectare de teren au fost minate de ruşi doar în zonele eliberate deja din regiunile sudice Herson și Mikolaiv, potrivit RBC.

Ora 08:10: ONU transmite că cel puțin 18.483 de victime civile în Ucraina din cauza războiului Rusiei, potrivit Kyiv Independent. Potrivit agenției ONU pentru drepturile omului, războiul Rusiei împotriva Ucrainei a provocat moartea a cel puțin 7.068 de civili și rănirea a cel puțin 11.415 de civili în perioada 24 februarie – 22 ianuarie. Agenția a raportat că cifrele reale sunt probabil considerabil mai mari.

Ora 07:30: Kievul se așteaptă ca bătălia pentru Donbas să se intensifice în februarie-martie, pe fondul încercării disperate a Rusiei de a cuceri regiunea. Forțele rusești își vor intensifica probabil ofensiva în estul Ucrainei în lunile următoare, a declarat adjunctul șefului serviciilor de informații militare Vadim Skibițki, potrivit presei ucrainene.

Skibitsky a adăugat că trupele rusești se confruntă cu presiuni din partea Kremlinului pentru a captura întreaga regiune Donețk până în martie.

La aproape 11 luni de la invazia sa la scară largă, Rusia a început să schimbe tactica – bazându-se pe grupuri de asalt de 140 până la 160 de persoane – în loc să avanseze cu batalioane, mult mai mari ca mărime, a spus Skibitsky.

Forțele rusești lansează „lovituri puternice de artilerie” pentru a „distruge complet” apărarea ucraineană, „val după val”, potrivit lui Skibitsky.

sursa:g4media.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.