Lovitură în instanță pentru penalul Mihai Chirica: Dosarul ‘Flux’ merge mai departe

best auto leo vaslui

Magistraţii ÎCCJ au respins cererea primarului Iaşiului, Mihai Chirica, privind strămutarea procesului în care edilul este acuzat că l-ar fi influenţat pe fostul viceprimar al Iaşiului să semneze unele documente privind extinderea unui imobil.

Decizia judecătorilor ÎCCJ a fost luată joi şi este definitivă. Totodată, edilul ieşean a fost obligat de instanţă să achite cheltuielile de judecată. Dacă ÎCCJ ar fi admis cererea de strămutare, procesul lui Chirica s-ar fi reluat de la zero.

Primarul Mihai Chirica a fost trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi în cursul anului trecut, edilul fiind acuzat de complicitate la fals intelectual şi complicitate la abuz în serviciu.

Dosarul vizează autorizarea extinderii unui imobil aparţinând societăţii Flux SRL Iaşi.

Alături de primarul Iaşiului mai sunt inculpaţi Gabriel Harabagiu, fostul viceprimar, Anca-Nora Brânduşescu, arhitect şef al municipiului Iaşi şi şefă a Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism, precum şi Mariana Popa, registrator în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi. Totodată, a fost trimis în judecată administratorul societăţii comerciale Flux SRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.