George Simion apără drepturile românilor din diaspora: E important să nu se mai interzică mașinile cu numere de România

best auto leo vaslui

Președintele AUR, George Simion, a declarat că pentru AUR este important ca drepturile românilor care locuiesc în străinătate să fie respectate și apărate cum se cuvine. A spus asta la Forumul oamenilor de afaceri români din diaspora.

Președintele AUR, George Simion, a declarat, în cadrul Forumului oamenilor de afaceri români din diaspora, organizat la Bruxelles, că pentru AUR este foarte important ca drepturile românilor care locuiesc în străinătate să fie respectate și apărate cum se cuvine. Acesta a precizat că ”până acum politicienii care ne-au reprezentat la nivel european nu s-au preocupat de drepturile românilor cum ar fi trebuit”- se arată într-un comunicat al AUR.

„Este foarte important pentru noi, în Italia spre exemplu, să nu se mai interzică numerele mașinilor din România. Este un drept pe care noi îl avem în spațiul economic comun european. Până acum politicienii noștri nu s-au preocupat de drepturile românilor care locuiesc în străinătate cum ar fi trebuit. Fie că vorbim de numere de înmatriculare, fie că vorbim de dubla cetățenie în Spania sau dreptul la muncă în Marea Britanie”, a arătat liderul AUR.

Simion a mai spus că va avea discuții cu Marco Campomenosi, șeful delegației partidului Lega din Italia, despre drepturile românilor din Italia, dar și cu alți reprezentanți ai statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la drepturile cetățenilor români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.