Maia Sandu: „Noi nu luăm lecţii de democraţie de la Kremlin”

best auto leo vaslui

Moldova a decis să blocheze 31 de portaluri web, inclusiv 21 controlate de Federaţia Rusă, şi să suspende licenţa a şase posturi TV. Chişinăul nu ia lecţii de democraţie de la Kremlin, a comentat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Iată ce a spus aceasta: „Este de râsul găinilor, pentru că Federaţia Rusă, care a alungat sau a închis toată prea liberă vine să ne dea lecţii de democraţie. Pe noi ne interesează opiniile comunităţii internaţionale şi ale cetăţenilor noştri şi dacă vedeţi, în clasamentele internaţionale Republica Moldova stă mult mai bine decât Federaţia Rusă şi chiar unele state din UE când vine vorba de libertatea presei”

„Noi ţinem la liberarea de exprimare. Toţi cetăţenii din Republica Moldova pot să audă cum de dimineaţă până seara cineva critică guvernarea, ceea ce nu veţi auzi în Federaţia Rusă. (…) Noi nu luăm lecţii de democraţie de la Kremlin”, a subliniat preşedinta Maia Sandu.

Şeful Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova, Alexandru Musteaţă, a propus Comisiei pentru Situaţii Excepţionale să suspende temporar licenţa a şase posturi de televiziune controlate de oligarhii fugari Ilan Şor şi Vladimir Plahotniuc, între care Publika TV, şi blocarea a 31 de portaluri web, dintre care 21 – inclusiv site-ul agenţiei oficiale de presă ruse TASS – sunt gestionate direct de Moscova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.