Zelenski recunoaște: „Războiul din Orientul Mijlociu ”deturnează atenţia” de la Ucraina”

best auto leo vaslui

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că actualul conflict dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas „a deturnat atenţia” de la războiul dintre Ucraina şi Rusia.

„Este evident că războiul din Orientul Mijlociu, acest conflict, deturnează atenţia”, a afirmat Volodimir Zelenski în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Kiev alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Noi am mai fost în situaţii foarte dificile, atunci când nu exista aproape nicio focalizare asupra Ucrainei”, a subliniat Zelenski, exprimându-şi totodată convingerea că Ucraina „va depăşi această provocare”.

Totodată, preşedintele ucrainean a contestat că războiul dintre ţara sa şi Ucraina se află într-un „impas”, după ce un comandant ucrainean de rang înalt a afirmat săptămâna aceasta că cele două armate se află în capcana unui război de uzură şi de poziţii.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns la Kiev într-o vizită care nu fusese anunţată oficial.

Susţinătorii Ucrainei, în special SUA, reiterează că ei vor asigura ajutorul militar şi financiar pentru Kiev până la înfrângerea Rusiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.