Majoritatea copiilor din orașul suedez Malmö sunt imigranți, astfel că un profesor asociat susține că suedeza este acum o „limbă minoritară” și solicită școli arabe

best auto leo vaslui

Referitor la schimbărilor demografice uriașe cu care se confruntă Suedia, datele arată că majoritatea elevilor din orașul suedez Malmö sunt imigranți. Acest fapt l-a determinat pe un profesor asociat să solicite noi facilități educaționale care să le permită imigranților să studieze în limba lor maternă, în special în arabă, argumentând că suedeza este acum o „limbă minoritară”, informează Rmx.news.

Potrivit site-ului web al guvernului, o treime dintre locuitorii din Malmö s-au născut în străinătate (Irakul este cea mai comună țară, în timp ce Siria și alte țări din Orientul Mijlociu sunt, de asemenea, pe primele locuri ale listei).

Cu toate acestea, transformarea demografică este mult mai pronunțată atunci când sunt examinate cele mai tinere grupe de vârstă. Datele arată că două treimi dintre persoanele cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani au un trecut de imigranți, iar aceste date nu includ, imigranții din a treia generație și minoritățile naționale.

Orașul s-a transformat complet într-o zonă multiculturală marcată de decăderea urbană, zone interzise controlate de clanuri de migranți, devenind un oraș nesigur pentru femei.

Datele arată, de asemenea, că migranții și cei proveniți din familii de migranți sunt responsabili pentru majoritatea crimelor, împușcăturilor, violurilor și jafurilor din Suedia.

Profesorul Erica Righard, care lucrează la Universitatea din Malmö, a scris în raportul său pentru Comisia pentru Dezvoltare, că schimbările demografice prezintă „noi provocări pentru integrare”.

Raportul arată că suedeza este o limbă minoritară și, prin urmare, nu mai este propusă ca principală limbă de predare. Dacă elevilor orașului li s-ar preda în limba lor maternă „s-ar descurca mai bine la școala”, susține raportul publicat pe 27 decembrie.

În 2021, un profesor finlandez pensionat și cercetător în cadrul Departamentului de Matematică și Analiză a Sistemelor de la Universitatea Aalto din Helsinki, a prezis că suedezii vor deveni o minoritate în propria lor țară până în 2050 dacă tendințele actuale de imigrație vor persista.

Într-un editorial scris pentru ziarul suedez Folkbladet, Tarvainen a spus: „Parlamentul suedez a decis în unanimitate în 1975 că Suedia este o țară multiculturală. La acea vreme, peste 40% dintre imigranți erau compatrioții mei, finlandezi. Situația s-a schimbat. În 2019, 88% dintre imigranți erau non-occidentali, iar 52% erau musulmani. Astfel, a avut loc o schimbare culturală uriașă în populația imigrantă, deoarece grupul său cel mai mare s-a schimbat de la finlandezi la musulmani.”

Righard subliniază, de asemenea, că studenții nu pot obține note mai mari, deoarece  o mare parte dintre elevi nu au un vocabular suficient de dezvoltat în limba suedeză. Ea propune introducerea unei a doua limbi în școlile din Malmö pentru ca elevii să învețe în limba lor maternă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.