Marcel Ciolacu: I-am mulţumit cancelarului german Olaf Scholz pentru că a fost primul lider european care s-a pronunţat public în favoarea aderării României la spaţiul Schengen

best auto leo vaslui
Foto: Marcel Ciolacu Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a avut, luni o întrevedere cu cancelarul german Olaf Scholz la care i-a mulţumit acestuia pentru că a fost primul lider european care s-a pronunţat public în favoarea aderării României la spaţiul Schengen.

„I-am mulţumit astăzi cancelarului social-democrat al Germaniei, Olaf Scholz, pentru că a fost primul lider european care s-a pronunţat public în favoarea aderării României la spaţiul Schengen. Mă bucur că România continuă să se bucure de susţinerea unanimă a tuturor liderilor de stânga din Europa şi sunt convins că împreună vom face paşi importanţi pentru ca ţara noastră să îşi câştige acest loc binemeritat.  Trebuie să continuăm să lucrăm împreună pentru a dezvolta relaţiile bilaterale româno-germane, atât la nivel politic, cât mai ales la nivel economic. În acest sens, sunt convins că organizarea unui forum economic româno-german în următoarea perioadă va contribui la intensificarea dimensiunii comerciale a parteneriatului nostru. În plus, cred că România poate fi o destinaţie excelentă pentru companiile germane care iau în calcul să îşi mute activitatea din zonele afectate de conflict”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

Liderul PSD a adăugat că discuţiile cu oficialul german au vizat şi „importanţa strategică a menţinerii eforturilor de sprijin pentru Republica Moldova în parcursul aderării la Uniunea Europeană şi pentru a se proteja în faţa ameninţărilor hibride”. 

Olaf Scholz a efectuat o vizită la Bucureşti, luni, în care a avut întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.