Klaus Iohannis, despre NATO: „Cea mai puternică alianță din istorie, cu un rol determinant în asigurarea suveranității”

best auto leo vaslui

România a marcat cei 19 ani de când a devenit membru NATO, iar drapelul românesc a fost arborat alături de cele ale Aliaților la Cartierul General din Bruxelles. Președintele României, Klaus Iohannis a transmis că de la înființarea sa, la 4 aprilie 1949, NATO s-a dovedit a fi cea mai puternică alianță politico-militară din istorie, cu un rol determinant în asigurarea suveranității, a integrității teritoriale și a independenței statelor membre și în apărarea ordinii internaționale bazate pe reguli.

Președintele României a subliniat că prin implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Madrid, de anul trecut, România beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istorie.

Președintele României consideră că agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a evidențiat solidaritatea de neclintit a Alianței și unitatea de acțiune transatlantică în sprijinirea eforturilor legitime de autoapărare ale Ucrainei.

Klaus Iohannis a dat asigurări că: România va rămâne implicată în misiunile și angajamentele aliate, iar întărirea capacității de apărare națională va continua să fie o prioritate a României, inclusiv prin alocarea, începând cu acest an, a 2,5% din PIB pentru Apărare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.