Marius Budăi, către doi comisari europeni prezenţi la Iaşi: Arătaţi dorinţa Comisiei Europene de a reduce diferenţele de dezvoltare. Asta dovedeşte că, în sfârşit, Europa a ales calea cea bună

best auto leo vaslui

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a declarat, luni, la Iaşi, că vede o dorinţă mult mai mare a Comisiei Europene privind reducerea diferenţelor de dezvoltare dintre regiunile Europei, el precizând, în prezenţa a doi comisari europeni, că “în sfârşit Europa a ales calea cea bună”.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a participat, luni, la Iaşi, alături de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la evenimentul de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027, la care au fost prezenţi şi comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira, şi comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit.

Marius Budăi a declarat, în cadrul evenimentului, că vede o seriozitate şi o dorinţă mult mai mare a Comisiei Europene privind reducerea decalajelor de dezvoltare între diverse regiuni ale Europei.

“Vreau să vă mulţumesc pentru modul cum Comisia Europeană vede de astă dată cu atât de multă seriozitate problema reducerii diferenţelor de dezvoltare dintre regiunile din Uniunea Europeană. Faptul că aţi venit în România şi poate nu întâmplător într-o zonă a României care nu este atât de dezvoltată şi arătaţi dorinţa Comisiei Europene de a reduce diferenţele de dezvoltare, de a reduce diferenţele de remuneraţie şi a privi către o Europă a tuturor, asta dovedeşte că în sfârşit Europa a ales calea cea bună. Europa a ales să se uite cu respect la România”, a afirmat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Totodată, ministrul Marius Budăi a precizat că România se află în prima linie a frontului, amintind de sprijinul pe care cetăţenii români l-au oferit refugiaţilor din Ucraina încă de la începutul războiului.

“Spuneţi-le europenilor că asta suntem noi românii, un popor primitor, indiferent cât de săraci suntem”, le-a spus ministrul Budăi celor doi comisari europeni.

Evenimentul de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027 a durat câteva ore şi s-a desfăşurat la Palatul Culturii din Iaşi, în prezenţa oficialităţilor ieşene, dar şi a unor şefi de instituţii din alte judeţe ale Moldovei.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.