Marius Lulea (AUR): Susțin greva generală justificată a profesorilor. Profesorii vor avea în continuare salarii de mizerie dacă merg pe mâna actualei coaliții

best auto leo vaslui

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține greva generală justificată a profesorilor în contextul salarizării mizerabile, dar în același timp le atrage atenția că sunt ținuți în sărăcie pentru ca membrii de partid ai PSD, PNL și UDMR să poată încaza salarii de zeci de mii de lei lunar. Liderul AUR mai susține că dacă profesorii vor merge în continuare pe mâna actualei puteri vor avea tot salarii de mizerie.

„Salariul mediu la stat este mai mare de 4.000 de lei, mai ridicat și decât cel din privat. Cu toate acestea majoritatea profesorilor se duc acasă cu mai puțin de 2.500 de lei, deși prețurile s-au dublat în ultimii 4 ani. Nu poți trăi cu așa sumă de bani.

Asta înseamnă că profesorii câștiga puțin dar sunt mulți politicieni care câștigă mult. Media este ridicată de oamenii politici angajați la stat, cei care parazitează bugetul. Ca urmare a acestui lucru profesorii, polițiștii și ostașii se duc acasă cu lefuri mici.

În loc să crească salariul minim, fără a crește taxarea pentru firme, parlamentarii și-au crescut lor suma de cabinet cu mai mult de 1.500 de euro pe lună. La ei numai creșterea este cât trei salarii de profesori.

Eu unul sunt solidar cu protestul profesorilor, au dreptate. Trebuie cu toții să admitem și să le respectăm dreptul la protest.”, a declarat prim-vicepreședintele AUR,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.