Sorin Lavric (AUR): USR vrea să introducă în lege expresia foarte vicleană și foarte perfidă, anume aceea de drept fundamental la avort și gratuitatea întreruperii sarcinii fiind eliminată condiția ca vârsta fătului să nu depășească 14 săptămâni

best auto leo vaslui

Vicepreședintele AUR, Dan Tănasă, acuză USR că dorește să introducă în lege expresia foarte vicleană și foarte perfidă, anume aceea de drept fundamental la avort și gratuitatea întreruperii sarcinii, fiind eliminată condiția ca vârsta fătului să nu depășească 14 săptămâni.

„Ieri, la Comisia de Sănătate avut parte de o altercație foarte acerbă cu o tabără de feministă alcătuită din cinci vorbitoare foarte vehemente, care au vrut să ne impună un proiect de lege privitor la avort. Ceea ce vor ele este ca întreruperea de sarcină să devină un drept fundamental la avort. Una este întreruperea de sarcină, care astăzi este legală în anumite condiții, principala condiție fiind ca vârsta fătului să nu depășească 14 săptămâni și alta este avortul, care este o infracțiune, adică este o crimă. Doamnele au vrut ca să introducă această expresie foarte vicleană și foarte perfidă, anume aceea de drept fundamental la avort. Pentru că în clipa în care va apărea într un articol de lege această expresie, deja avortul va deveni o condiție imperativă. În nici o lege din România, nici în Constituție, nu există expresia de drept la avort. Iar ele au vrut să introducă prin acest proiect de lege această expresie. Cel mai prevede acest proiect gratuitatea întreruperii sarcinii. Până acuma, întreruperea sarcinii se plătește.

În același timp, în această lege, vroiau să îi oblige pe ginecologii care refuză, grație conștiinței lor, să facă avort, să îi oblige ca să dea un bilet de trimitere către alți ginecologi care sunt dispuși să facă avortul. O asemenea obligație nu poate fi acceptată. În fine, o alta aberație în acest proiect este acela că interzice, chipurile, răspândirea de informații fără temei științific, care le pot descuraja pe femei intenția de a face avort. La fel, așa ceva nu poate fi acceptat. Încă o dată, noi nu interzicem întreruperea de sarcină. În schimb, vrem ca femeile să fie consiliate, informate în privința consecințelor morale, biologice, spirituale. Pe care le poate aduce avortul. Tocmai de aceea, în comisie, toți senatorii, cu excepția senatorilor U.S.R., au votat raportul de respingere. Mă îndoiesc că în plen lucrurile se vor schimba, nu vor exista surprize. Așadar, proiectul de lege pe care și l-au dorit feministele din USR să treacă a fost respins încă o dată. AUR nu este împotriva întreruperii de sarcină, ea este legală. În schimb, noi vrem o consiliere și o informare în așa fel încât femeia, atunci când acceptă potrivit liberului arbitru, să facă avort, să fie într o deplină cunoștință de cauză.”, a declarat deputatul Dan Tănasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.