Marius Lulea(AUR): au amestecat intenționat pensiile speciale mari ale politicienilor cu pensiile de serviciu mici ale militarilor și polițiștilor
Marius Lulea este antreprenor dar și vicepreședinte al AUR.
Acesta critică abordarea politicienilor de la PSD și PNL care au oferit sinecuri, pensii speciale mari și nesimțite către politicieni sau protejații lor, pensii care nu se bazează pe contributivitate.
Cea mai mare pensie specială cumulează venituri de la bugetul de stat de aproape 20.000 de euro. Există peste 10.000 de privilegiați ce au pensii lunare mai mari de 5.000 de euro, de 10 ori mai mult decât salariul minim pe economie.
El a declarat că: „partidele politice au creat în ultimii 33 de ani clase de privilegiați, beneficiari fără merit a avuției naționale.
Pensiile speciale oferite politicienilor reprezintă sinecuri, reprezintă privilegii, ele nu se bazează pe contributivitate sau vreun merit special.
Dacă ne uităm la beneficiarii pensiilor speciale vom vedea exact categoriile de persoane responsabile pentru dezastrul în care se află țara”.
Prim-vicepreședintele AUR a mai declarat că au fost amestecate premeditat pensiile speciale mari ale politicienilor cu pensiile de serviciu mici ale militarilor și polițiștilor.
„Au fost amestecate în mod intenționat pensiile speciale mari și nesimțite cu pensiile de serviciu mici ale militarilor și polițiștilor. Marea majoritate a acestora au pensii cuprinse între 2.500 de lei și 5.000 de lei, nu de zeci de mii de euro. Acestea sunt pensii decente, nu sunt pensii speciale, nu poți considera o pensie de 4.000 de lei ca fiind una specială. Românii au dreptul la o bătrânețe decentă, nu în sărăcie”.
Marius Lulea susține că pensionarea anticipată ar trebui să dispară și toți românii să iasă la pensie la aceeași vârstă. El consideră că nu este normal ca la 40-50 de ani, când ai deja o bună experiență de viață să te pensionezi și apoi să te angajezi a doua zi tot la stat.
„Există o penurie de forță de muncă în economia României, fiecare resursă umană trebuie folosită la maxim, nu putem permite ca oameni cu experiență, oameni în care tot poporul român au investit, să iasă la pensie la 40 sau 50 de ani.
Trebuie să existe un sistem care să stimuleze dorința de muncă și nu nemunca. Nu este normal ca un angajat din mediul privat să mai susțină prin munca lui încă un angajat la stat și un pensionar” susține Marius Lulea.