Medicii suedezi au restaurat vederea umană folosind piele de porc

best auto leo vaslui


La testarea implantului au participat pacienți din Iran și India.
Oamenii de știință suedezi au creat un implant corneean realizat din piele de porc. Un articol despre acest lucru a fost publicat în Nature Biotechnology.

Corneea este învelișul exterior al ochiului, un țesut transparent. Componenta sa principală este corpurile corneene, care sunt formate din colagen. Molecule similare se găsesc în compoziția pielii umane și animale, prin urmare, oamenii de știință de la Universitatea Linköping au decis să facă un înlocuitor artificial pentru țesutul corneei din pielea de porc. Resturile de piele, un produs secundar ieftin al industriei, sunt bune pentru asta.
Pentru a face acest lucru, autorii au stabilizat molecule de colagen libere, rezultând un material puternic și transparent care poate rezista implantării în ochi. Spre deosebire de corneele donatoare vii, cu o perioadă de valabilitate de două săptămâni, corneele realizate prin bioinginerie pot fi păstrate până la doi ani înainte de utilizare.

Douăzeci de pacienți din Iran și India au participat la testarea implantului și a noii metode. Operațiile au decurs fără complicații, țesutul s-a vindecat rapid. Tratamentul cu picături oftalmice imunosupresoare timp de opt săptămâni a putut preveni respingerea implantului.

La doi ani de la operație, niciunul dintre ei nu a avut complicații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.