Ministrul Adrian Câciu anunţă că în coaliţie s-a decis o ajustare cu 20 de miliarde pe bugetul general consolidat al statului: Toate măsurile sunt sunt posibile, trebuie să ajustăm cheltuielile bugetare

best auto leo vaslui

Ministrul Adrian Câciu anunţă că în coaliţie s-a decis o ajustare cu 20 de miliarde pe bugetul general consolidat al statului. El a precizat că toate măsurile sunt sunt posibile, pentru că trebuie să ajustăm cheltuielile bugetare, ajustarea nu va afecta pachetul social cu care această coaliţie a venit şi nici pachetul economic şi nici investiţiile.

Ministrul de Finanţe a declarat că premierul Ciucă i-a anunţat pe colegii din Guvern cu privire la deciziile luate ieri în coaliţie.

”Noi la nivelull coaliţiei şi a Guvernului facem analize periodice, trimestrial. La şedinţa de ieri a coaliţiei am avut o astfel de prezentare pentru că este final de trimestru, este normal să ai o abordare responsabilă, prezinţi care este situaţia şi ajustezi, adaptezi politicile Guvernului astfel încât ţintele pe care le-ai asumat la început de an să le păstrezi ca fiind obiective de atins. Pe fondul constatărilor şi a unei reducere a încasărilor la veniturile statului, este evident şi cred că asta nu are de ce să deranjeze pe nimeni, că şi statul român trebuie să facă facă o ajustare de cheltuieli bugetare, mai ales în zona cheltuielilor neesenţiale.Având în vedere decizia de ieri, colegii de la Finanţe vor face o analiză pentru ajustarea cu 20 de miliarde pe bugetul general consolidat al statului”, a anunţat 

Ministrul a precizat că, deşi unora li se pare mult, este ”o ajustare primară”. 

”Cred că există multe locuri unde, nu aş vrea să o numesc risipă dar o consolidare fiscală să meargă şi pe zona de cheltuiei bugetare. Vă asigur că atunci când măsurile vor prinde concreteţe vor fi puse la dispoziţie. Toate măsurile sunt sunt posibile, trebuie să ajustăm cheltuielile bugetare. Cred că românii ne cer, în primul rând nouă, ca stat, să dăm dovadă de solidaritate. Ca să nu fie o surpriză, anul trecut am anunţat ajustarea în luna mai, tot în primăvară. Abordarea noastră este de zi cu zi, de a lua măsuri”, a mai spus Câciu. 

Adrian Câciu a precizat că ”această ajustare nu va afecta pachetul social cu care această coaliţie a venit şi nici pachetul economic. De asemenea, nu va afecta nici investiţiile, a spus el. 

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.