Grindeanu, despre rotativa guvernamentală: Dacă protocolul coaliţiei rămâne în această formă, nu mai rămân în Guvern / Mă îngrijorează creşterea în sondaje a AUR, dar mai e mult până la alegeri

best auto leo vaslui

MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a afirmat că, în cazul în care protocolul coaliţiei rămâne în forma în care este, la rotaţia premierilor din luna mai nu mai rămâne în Guvern, ci doar deputat de Timiş. El a precizat că este îngrijorat de creşterea în sondaje a AUR, dar se bucură de scăderea USR, însă a adăugat că mai este mult până la alegeri.

„Dacă toată lumea e de acord, automat se schimbă protocolul. Dacă există opoziţie din partea unei singure părţi semnatare va rămâne protocolul în vigoare. Nu va fi o amânare a rotativei. Sunt convins că această rotaţie se va întâmpla”, a declarat Sorin Grindeanu, întrebat miercuri la Digi 24 dacă este negociabil protocolul coaliţiei şi dacă ar putea fi amânată rotativa până în septembrie.

Chestionat dacă PSD este îngrijorat de creşterea în sondaje a partidelor extremiste, ministrul Grindeanu a răspuns: „Adică a USR şi AUR? Am văzut sondaje care îmi arată o anumită creştere pe zona AUR şi o descreştere pe zona USR, ceea ce mă bucură. mă îngrijorează creşterea AUR, dar mai e mult până la alegeri. Dacă ne luăm după sondaje care se întâmplă între cicluri electorale, atunci alta era istoria României în ultimii 30 de ani”.

El a mai spus că în cazul în care protocolul coaliţiei va rămâne în forma în care este, atunci „o să merg parlamentar”.

„Sunt deputat de Timiş. O să merg să îmi fac treaba. În Guvern nu mai rămân. Exclus aşa ceva”, a completat Grindeanu.

Întrebat dacă ar acceptat să fie preşedinte al Camerei Deputaţilor, după rotaţia premierului, social-democratul a replicat: „Asta o să vedem”.

Sursă:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.