Ministrul austriac de Externe consideră periculoasă ideea de a forța Ucraina să cedeze teritorii Rusiei în schimbul păcii

best auto leo vaslui

Alexander Schallenberg, ministrul austriac al afacerilor externe, a declarat, într-un interviu acordat Der Standard, că este periculos să se sugereze că Ucraina ar putea ceda o parte din teritoriul său în schimbul păcii, scrie cotidianul ucrainean Pravda.

Acesta a precizat însă că nu este nimic în neregulă cu faptul că societățile europene au opinii diferite cu privire la modul în care se poate obține pacea în Ucraina.

„Faptul că putem discuta liber este ceea ce caracterizează democrațiile pluraliste și ne deosebește de Vladimir Putin și de sistemul său. Nu trebuie să facem greșeala de a pretinde că este permisă doar o singură opinie”, a declarat Shallenberg.

De asemenea, el și-a exprimat speranța că va apărea din nou o situație în care va exista un loc pentru diplomație.

„Dar nu am obținut-o încă. Rusia se uită la câmpul de luptă pentru a lua o decizie și ar fi foarte periculos să se spună că Ucraina ar trebui să renunțe la anumite părți din teritoriul său de dragul păcii. Un lucru este absolut clar pentru mine: nu poate exista nicio decizie privind Ucraina fără Ucraina”, a subliniat Shallenberg.

Ministrul și-a apărat încă o dată poziția privind imposibilitatea interzicerii intrării în Europa pentru toți rușii și a încercat să justifice decizia de a permite delegației ruse să intre la reuniunea OSCE.

„Să nu existe niciun dubiu, noi susținem necondiționat Ucraina în lupta pentru restabilirea suveranității și integrității sale teritoriale. Rusia încalcă în mod brutal toate principiile fundamentale ale Cartei ONU. Dar nu trebuie să ne ardem toate punțile și toate canalele de dialog și vom avea nevoie și de platforme de negociere la momentul potrivit, cum ar fi Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa”, a precizat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.