Ministrul Ligia Deca prezintă legile educaţiei – Primul pilon este creşterea calităţii în educaţie şi reducerea analfabetismului funcţional / Care sunt principalele prevederi

best auto leo vaslui

Ministrul Educaţiei Ligia Deca prezintă luni, într-o conferinţă de presă, proiectele legilor educaţiei,despre care afirmă că au beneficiat de un amplu proces de consolidare, au sprijinul politic al coaliţiei. Ministrul a precizat că primul pilon este creşterea calităţii în educaţie şi reducerea analfabetismului funcţional şi a anunţat că liceele pedagogice şi universităţile vor forma profesorii de învăţământ primar.

Ministrul a fost intens criticat, atât de către politicienii social-democraţi, dar şi de sindicate şi de asociaţiile de părinţi, pentru lipsa de transparenţă în legătiură cu aceste legi, dar şi pentru lipsa unor consultări pe tema lor.

Anunţul referitor la legile educaţiei vine în urma acordului la care s-a ajuns în coaliţie pe acest subiect.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat în urmă cu o săptămână,  despre adoptarea legilor educaţiei, că doreşte ca, după discuţiile  din coaliţie, să poată să facă public un calendar cu toate etapele care urmează. Despre salarizare, ea a afirmat că îşi doreşte ca profesorii care merg în zonele dezavantajate să aibă un sprijin suplimentar. Astfel, ea a spus că sunt luate în calcul o serie de beneficii care vizează prime de instalare şi posibilitatea de creştere a salariilor pentru cei care merg în aceste comunităţi.

Conform deciziei iniţiale din coaliţie, legile ar fi urmat să fie aprobate până la 15 martie.

 

 


sursa:news.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.