Ministrul ucrainean al Apărării ar urma să fie demis din funcție săptămâna viitoare

best auto leo vaslui

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, va fi probabil demis din funcția de ministru săptămâna viitoare, a anunțat duminică publicația ucraineană Ukrainska Pravda, citând surse guvernamentale și militare, relatează The Guardian.

Se pare că înlocuitorul său probabil va fi Kyrylo Budanov, șeful agenției de informații militare ucrainene HUR, au declarat sursele.

„Nu am avut nicio discuție despre demisia mea din această funcție”, ar fi declarat Reznikov pentru Ukrainska Pravda într-un interviu care va fi publicat în curând.

O sursă anonimă a confirmat pentru Kiev Independent că este foarte probabil ca Reznikov să fie înlocuit în viitorul foarte apropiat.

Reznikov ar putea fi numit într-un nou post de ministru al justiției, deoarece „nimeni din Biroul prezidențial nu are nicio îndoială” că Reznikov ar trebui să rămână în guvern, potrivit articolului din Ukrainska Pravda.

Potrivit acestuia, Denys Maliuska, actualul ministru al justiției, ar putea fi numit ambasador la o misiune diplomatică ucraineană în Europa.

Raportul nu a oferit informații despre cine va conduce agenția de informații militare a Ucrainei dacă Budanov va fi numit ministru al apărării.

Reznikov, în vârstă de 56 de ani, a ocupat funcția de ministru al apărării din 4 noiembrie 2021 și a jucat un rol important în campania pentru obținerea și asigurarea ajutorului militar occidental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.