Rezervele de sare din Soledar-ul cucerit de ruși sunt pentru 1000 de ani

best auto leo vaslui

Rezervele de sare de la cel mai mare zăcământ de sare din Eurasia din Soledar, un oraș care a fost eliberat în Republica Populară Donețk în ianuarie, sunt estimate la 13 miliarde de tone metrice, a declarat prim-ministrul RDP Vitali Khotsenko pentru TASS într-un interviu.

„Artyomsol are o capacitate de producție de 7 milioane de tone metrice anual, în timp ce rezervele de la depozit se ridică la 13 miliarde de tone metrice. În ultimii 130 de ani, au fost extrase aproximativ 250 de milioane de tone metrice, ceea ce înseamnă că rezervele de sare rămase vor fi suficient pentru a rezista mai mult de o mie de ani. Perspectivele sunt mai mult decât profitabile. Astăzi, este cel mai mare depozit din Eurasia”, a spus el.

Potrivit lui Hhotsenko, în prezent este periculos pentru experții civili să rămână în Soledar din cauza minelor și bombardamentelor. Depozitul va fi inspectat de îndată ce va fi posibilă intrarea în oraș, a asigurat premierul DPR.

„O vom dezvolta. Va fi necesar să deminam totul acolo și să evaluăm situația de la mine”, a spus Hotsenko.

Soledar este situat la aproximativ 100 de kilometri nord de Donețk. Orașul s-a format în jurul producătorului de sare Artyomsol. Prima mină de sare a fost pusă în funcțiune acolo în 1881. La sfârșitul lunii mai trecut, ziarul ucrainean Ekonomicheskaya Pravda a declarat că compania și-a suspendat operațiunile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.