Moțiune simplă împotriva ministrului Petre Daea – De la grânarul Europei la ruşinea Europei

best auto leo vaslui

Camera Deputaţilor dezbate moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, depusă de USR şi Forţa Dreptei, votul urmând să fie dat în şedinţa de miercuri.

56 de deputaţi de la USR şi partidul Forţa Dreptei au depus în plen moţiunea simplă intitulată „De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”.
Semnatarii moţiunii cer demiterea ministrului Agriculturii, Petre Daea, „pentru ca agricultura să devină punctul forte al României”.

Potrivit iniţiatorilor documentului, Petre Daea „este ministrul de serviciu al PSD la Agricultură, de câte ori partidul ajunge la guvernare”, fiind „cel mai slab ministru al agriculturii”, care „a rămas neschimbat”, deşi a mai ocupat această funcţie de două ori.

Ei mai arată că, în ce priveşte agricultura, „Petre Daea a ratat toate proiectele mari în acest domeniu: a ratat finanţări din PNRR, a ratat Planul Naţional Strategic, a ratat fondurile europene pentru fermierii români, a pierdut compensaţii pentru importurile din Ucraina”, menţionând că acesta a avut un „eşec pe linie”.

Semnatarii moţiunii mai fac referire şi la programul guvernamental „Tomata”, menţionând că „este bun doar pe hârtie”, fiind doar „o nouă hoţie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.