Fermierii români sunt duși spre faliment – Petre Daea sare în apărarea cerealelor ucrainene: „Să nu intrăm în conflict cu mai marii de la UE”

best auto leo vaslui

Comisia Europeană nu este de acord cu decizia Poloniei şi a Ungariei de a interzice importurile de cereale ucrainene, acuzate că destabilizează pieţele agricole. Ministrul român al Agriculturii, sluga perfectă a Bruxelles-ului face apel la găsirea unor soluţii prin care România să nu intre în conflict cu mai marii de la UE și să păstreze în continuare importurile de cereale ucrainene.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că în problema crizei cerealelor din Ucraina nu trebuie procedat de maniera Poloniei și Ungariei, ci trebuie găsite soluții juridice. Amintim că și Slovacia a interzis importurile de cereale ucrainene și alte produse, iar Bulgaria a anunțat măsuri similare.

Iată ce a spus Petre Daea: Comisia Europeană deja critică și spune că e inadmisibilă poziția unilaterală…Voi fi mereu în situația de a apără fermierii români. Vom vedea în discuția completă la ce concluzii vom putea ajunge. Caut ca fermierii români să nu fie afectați, de aceea vin cu măsuri de sprijin și măsuri legislative corecte”

Fermierii români susțin că permiterea importurilor de grâu din Ucraina a fost „o joacă urâtă” şi „a băgat în faliment toată ţară”, întrucât România trebuia să fie ţară de tranzit pentru produsele din Ucraina, nu piaţă de desfacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.