Negrești- județul Vaslui, un oraș de provincie defavorizat.

În cei peste 30 de ani de la momentul 1989, nu s-a reușit renovarea clădirilor cu toate că au fost și sunt programe cu fonduri europene în acest sens.

best auto leo vaslui

Localitatea Negreşti situată în bazinul superior al râului Bârlad pe partea stângă, la o răscruce de drumuri din nordul Podişului Central Moldovenesc la distanţa aproximativ egală între Municipiile Roman şi Iaşi — 50 km — şi la 35 km de Municipiul Vaslui, a fost cercetată arheologic într-o campanie din 1954—1955, ulterior cercetători ai Muzeului Judeţean Vaslui au efectuat săpături arheologice care dovedesc vechimea popularii acestor meleaguri de peste 2000 ani. Menţionat relativ târziu (1590—1591) celelalte sate din zonă sunt menţionate mai devreme, Negreşti-ul este o aşezare arha­ică vechimea sa putând fi demonstrată cu argumentele arheologiei toponi­miei şi în lipsa documentelor istorice, cu ajutorul spiţelor de neam pentru veacurile XV şi XVI.

Negrești, județul Vaslui, un oraș de provincie defavorizat. Defavorizat din cauza politicilor proaste pe care le-au susținut cei din conducerea locală, județeană și bineînțeles centrală.
Acest oraș a avut în ultimii 30 de ani o administrație care nu și-a dorit să investească nimic în această localitate. Puținele investiții care s-au făcut, sunt de proastă calitate, lucrări nesupravegheate și neverificate de cei în drept.
În cei peste 30 de ani de la momentul 1989, nu s-a reușit renovarea clădirilor cu toate că au fost și sunt programe cu fonduri europene în acest sens.
Marea asfaltare ce sa realizat în urmă cu câțiva ani a fost făcută de mântuială, s-au astupat gurile de colectare a apei pluviale fapt pentru care la fiecare ploaie se formează râuri ce curg pe lângă bordură. Noroc că orașul e situat în pantă, altfel ar trebui bărci.



Începând cu anul 2019 Primăria orașului Negrești a hotărât, prin serviciul impozite și taxe. să încaseze de la fiecare locuitor contravaloarea gunoiului menajer pentru o firmă privată. În cele șase sate aparținătoare s-au amplasat doar câte un singur punct de colectare, cetățenii fiind obligați să meargă cu sacul în spate kilometri. Mai mult decât atât unii dintre locuitori cu toate că plătesc nu beneficiază de acest serviciu (cei din partea de sat Parpanita dinspre Glodeni)
Întrebarea este: Cine a hotărât ca în satele componente ale orașului să nu fie colectat gunoiului de la poartă ca în Negrești? Oare asta nu e discriminare. Bineînțeles că cei care au hotărât acest lucru sau gândit că Primăria va incasa banii cu toate ca unii nu vor duce gunoiul.
Cu mult timp în urmă s-a început construcția unei piețe agroalimentare care nici în acest moment nu este deschisă, producătorii și comercianții văzându-și marfa pe trotuare.
Odată cu asfaltarea din satul Parpanita a fost făcut și șanțul pentru colectarea apei pluviale, șanț care se termină în drumul național fără a avea continuitate, astfel apa se revarsă în curți… Nu a interesat pe nimeni acest aspect.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.