New York Post: Din cauza scăderii dolarului Statele Unite își vor pierde din greutate pe arena internațională, riscând totodată să se afle într-o „gaură a datoriilor”

best auto leo vaslui

Sancțiunile anti-ruse duc la abandonarea multor țări a dolarui american, din cauza cărora Washingtonul își pierde capacitatea de a-și proiecta puterea pe scena internațională, scrie editorialistul New York Post, Jay Newman.

„Abandonarea dolarului ar aduce o lovitură puternică poziției Americii pe arena internațională. Epoca în care a fost posibil să tipărim un număr nelimitat de dolari s-ar putea să se încheie și, odată cu aceasta, capacitatea noastră de a cumpăra bunuri străine ieftine va rămâne în trecut”, scrie autorul.

După cum a observat el, mai mult de o sută de țări nu au susținut măsurile anti-ruse din Occident, motiv pentru care apar coaliții economice care folosesc alte monede pentru a vinde bunuri. Jurnalistul a mai remarcat că absența unei alternative la dolar, despre care au vorbit analiștii occidentali, s-a dovedit a fi iluzorie.

Relațiile comerciale dintre țările care utilizează monedele naționale duc la o scădere a cererii pentru dolar și, ca urmare, a valorii acestuia. Ca urmare, a explicat Newman, va urma o creștere treptată a prețurilor.

Din cauza scăderii dolarului, a conchis jurnalistul, Statele Unite își vor pierde din greutate pe arena internațională, riscând totodată să se afle într-o „gaură a datoriilor”. Pentru a evita acest lucru, Washingtonul poate reduce numărul de adversari strategici și „își poate pune ordine în propria economie odată pentru totdeauna”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.