Nicolae Ciucă și-a decis viitorul, după rotativa guvernamentală

best auto leo vaslui

La Guvern și în coaliția de guvernare se fac și se desfac planurile, în perspectiva rotativei guvernamentale care ca avea loc în luna mai.

Conform surselor politice, Nicolae Ciucă nu vrea să rămână în Guvern ca ministru al Apărării și vicepremier.

”Nu facem ca în pădure, când lupul se întoarce de mai multe ori la stână”, le-ar fi spus Nicolae Ciucă apropiaților.

Cel mai probabil, Nicolae Ciucă va prelua funcția de președinte al Senatului. În acest moment, Alina Gorghiu ocupă interimar această funcție, dar s-ar putea organiza alegeri pentru un președinte plin.

Marea problemă este una de raportare politică. Ciucă este conștient că funcția de președinte al Senatului nu-i va conferi aceeași autoritate în partid precum îi oferă în prezent funcția de premier.

De asemenea, Ciucă ar vrea să se concentreze pe activitatea de la partid, el fiind lider al PNL. La ultimele ședințe, el le-ar fi spus de mai multe ori liberalilor că vor trebui să speculeze faptul că PSD va prelua guvernarea și asta îi va eroda.

Ciucă este cu ochii pe sondaje și știe că trebuie să crească PNL, dacă liberalii vor să aibă șanse să mai prindă guvernarea în mandatul viitor.

Scenariile luate în calcul la rotativă

Ultimele discuții din cadrul coaliției de guvernare au conturat trei scenarii în privința rotativei guvernamentale:

1. Se merge strict pe protocol, iar asta ar însemna că nu vor mai exista negocieri.

2. Se renegociază protocolul, dar aici liberalii vor ține cu dinții de anumite funcții, mai ales că PSD va avea premierul și ar putea păstra și Secretariatul General al Guvernului.

3. Să se schimbe data rotativei, iar negocierile să fie prelungite până în septembrie.

Conform surselor, Nicolae Ciucă nu se opune niciunui scenariu, dar totul va ține de modul în care se vor desfășura negocieirile cu cei de la PSD.

Sursă:stiripesurse.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.