Noi previziuni sumbre de la Roubini: Pregătiți-vă de o recesiune abruptă. Bursele vor pica. Se vede o „buclă fatală”

best auto leo vaslui

Nouriel Roubini, economistul care a prezis cu exactitate criza din 2008, spune că piețele ar trebui să se pregătească pentru o criză, deoarece factorii de stres duc la o „buclă fatală” în economie.

Nouriel Roubini spune că economia se îndreaptă către o „buclă fatală”, după cum relatează businessinsider.com.

Acest lucru se datorează a trei factori de stres din economie, care vor lăsa Fed în imposibilitatea de a lupta împotriva recesiunii.

Roubini, care a prevestit recesiunea din 2008, a avertizat de mult despre un haos financiar iminent.

Nouriel Roubini are cuvinte de avertizare mai îngrozitoare pentru economie.

SUA se confruntă cu o criză financiară majoră


„Dr. Doom” a avertizat într-o rubrică săptămâna aceasta că SUA se confruntă cu o criză financiară majoră, iar economia intră în ceea ce el numește „o buclă doom”.

Într-un articol de opinie pentru Project Syndicate de joi, Roubini a prognozat un viitor ciclu de durere economică, în timp ce SUA se luptă atât cu o inflație ridicată, cât și cu povara mare a datoriei. Aceste probleme se perpetuează reciproc, a spus el, avertizând despre o recesiune și o criză financiară iminentă care nu s-ar agrava decât cu cât va dura mai mult.

„O recesiune severă este singurul lucru care poate tempera inflația prețurilor și a salariilor, dar va face criza datoriilor mai severă și, la rândul său, va alimenta o recesiune economică și mai profundă”, a spus el. „Din moment ce sprijinul de lichiditate nu poate preveni această buclă sistemică, toată lumea ar trebui să se pregătească pentru viitoarea criză a datoriilor stagflaționiste”.

Bursele se vor prăbuși cu 30%


Renumitul economist, care este cunoscut pentru prognozele sale sumbre, a avertizat de luni de zile despre o criză stagflaționistă a datoriilor, care va implica o recesiune abruptă care combină cele mai grave aspecte ale stagflației anilor 1970 și criza financiară din 2008. El se așteaptă ca un astfel de scenariu să lovească economia cu o inflație ridicată, o creștere scăzută și o prăbușire de 30% a burselor.

Acest dezastru vine în mare parte ca urmare a trei factori de stres economic cu care se confruntă SUA: inflație ridicată, niveluri ridicate ale datoriei și instabilitate financiară.

\

Dar soluțiile la aceste probleme sunt în contradicție. Bancherii centrali vor trebui să scadă ratele dobânzilor pentru a ușura povara în creștere a datoriilor, dar, în același timp, vor trebui să crească ratele dobânzilor pentru a combate inflația. Acest lucru a fost complicat și mai mult de prăbușirea Băncii Silicon Valley luna trecută, care a creat și mai multă presiune pentru Rezerva Federală pentru a reduce ratele dobânzilor, pentru a stabiliza sistemul financiar.

Va veni o inflație fulgerătoare


Rezultatul este o „trilemă” care lasă Fed într-un impas, a spus Roubini. El a prezis că oficialii Fed vor „scăpa” în cele din urmă de creșterea ratelor dobânzilor, iar acest lucru va provoca o inflație fulgerătoare, probleme de datorie și instabilitate financiară în întreaga economie.

Deși cu siguranță la capătul greoi al spectrului, părți ale perspectivei lui Roubini au fost repetate de alți comentatori ai pieței, care spun că politica monetară a Fed este un act de echilibrare dur și o recesiune este la orizont.

Goldman Sachs și-a ridicat previziunile pentru o recesiune din 2023 de la o probabilitate de 25% la 35%, iar economistul de top Mohamed El-Erian – care a avertizat și despre pericolele „trilemei” Fed – a spus că indicatorii economici emit semne de avertizare galbene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.