Noua proprietară a Fabricii de Zahăr Luduș: Știam că nu au bani să cumpere. Noi avem precontract semnat și o înțelegere cu fermierii de la Luduș

best auto leo vaslui

Mihaela Neagu, noua co-proprietară a Fabricii de Zahăr Luduș, a oferit câteva detalii despre achiziție. Neagu a precizat că, din informațiile sale, fermierul Teodor Aflat nu avea bani să cumpere fabrica de la grupul francez Tereos.

Mihaela Neagu a dezvăluit că fermierii din Luduș au asigurat-o că vor cultiva pe 3.200 de de hectare sfeclă de zahăr.

„Eu nu știu că (Tereos – n.r.) erau în discuție cu niște fermieri, deoarece noi avem precontract semnat și o înțelegere cu fermierii de la Luduș în care ne-au asigurat că vor cultiva pe 3.200 de de hectare sfeclă de zahăr. Am aflat într-adevăr că mai era în discuție și o altă asociere, dar știam că nu au bani ca să cumpere. Erau de foarte mult timp, erau de vreun an de zile”, a precizat Mihaela Neagu, pentru Agrointel.ro.

„Am ținut legătura în permanență cu o parte din fermierii de la Luduș, care ne-au spus că este foarte în regulă să mergem să depunem și noi ofertă, ceea ce am și făcut”

„Situația este că domnul Aflat (Teodor Aflat, fermierul care a inițiat cu un alt grup de fermieri demersurile pentru cumpărarea fabricii n.r) era în discuții cu firma Tereos de aproape o jumătate de an timp în care n-au putut să concretizeze absolut nimic. Noi am intrat în discuții cu compania Tereos tot la inițiativa fermierilor de acolo pentru că de o jumătate de an chiar și mai bine, nu s-a putut realiza cumpărarea fabricii.

Am ținut legătura în permanență cu o parte din fermierii de la Luduș, care ne-au spus că este foarte în regulă să mergem să depunem și noi ofertă, ceea ce am și făcut”, a explicat directoarea Fabricii Bod.

Grupul francez Tereos a vândut Fabrica de Zahăr Luduș către Mihaela Neagu și Mihail-Daniel Matache, investitori în domeniul agroalimentar și alimentar de consum.

Mihael Neagu deține, prin firma Best Achiziții SRL, și Fabrica de Zahăr Bod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.