VIDEO: A început constructia fabricii de anvelope NOKIAN din Oradea cu o investiție de 650 de milioane de euro

best auto leo vaslui

Producătorul finlandez de anvelope Nokian, unul dintre cei mai importanți de pe piață a început lucrările pentru fabrica de la Oradea, o investiție estimată la 650 de milioane de Euro. Anul trecut, Nokian s-a retras din Rusia ca urmare a invadării Ucrainei, iar în noiembrie 2022 producătorul a anunțat oficial, relocarea la Oradea.

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care ne permite o creștere viitoare. O unitate de producție de talie mondială în Europa este un pas esențial pentru a obține capacități suplimentare și pentru a crea o platformă de producție echilibrată, pe măsură ce începem să construim noua Nokian Tyres fără Rusia”, a declarat Jukka Moisio, președinte și CEO al Nokian Tyres. Noua fabrică va fi amplasată în Oradea, în nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu un potențial de extindere în viitor. Construcția este programată pentru începutul acestui an, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025, anunțau atunci oficialii investitorului. 

Șantiere și contracte semnate pentru Legătura la Autostrada Transilvania și modernizarea liniei de tren Cluj Napoca-Oradea/Terminal Cargo la Aeroport

Legătura municipiului Oradea la Autostrada Transilvania/vama Borș II și modernizarea liniei de tren Cluj Napoca-Oradea-Frontieră Ungaria sunt printre cele mai importante investiții pentru infrastructura de transport în șantier sau având contracte semnate. Astfel, Drumul Expres pe care îl construiesc austriecii de la Strabag va fi terminat până în decembrie 2023, acum fiind la aprox. 45 % execuție. De asemenea, în a doua jumătate a anului ar trebui să înceapă lucrările pentru modernizarea și electrificarea Magistralei M 300 Cluj-Oradea-Frontieră contracte fiind semnate pe toate cele patru loturi. În Bihor sunt loturile 3 și 4 Poieni (jud. Cluj) -Aleșd (Bihor) lungime 52 km. respectiv Aleșd-Epicopia Bihor ( 47 km.) Totodată, la primăvară urmează să fie lansat în licitație contractul pentru execuția Drumului Expres Oradea-Arad, cel mai mare proiect de infrastructură rutieră pe care îl derulează autoritățile din cele două județe (proiect preluat de la CNAIR). Cu fonduri europene, CJ Bihor va extinde terminalul de pasageri de la Aeroportul Oradea, iar din vara anului trecut se lucrează la Terminalul Cargo (CTP constructor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.