Numele lui Marcel Ciolacu apare în dosarul de corupție Otopeni – Liderul PSD susține că nu îi cunoaște pe inculpați

best auto leo vaslui

Stenograme ale interceptărilor din dosarul DNA legat de Aeroportul Otopeni conțîn nume ale unor lideri politici de prim rang, inculpațîi susțînând că au existat intervențîi pe lângă aceștia pentru a-și rezolva afacerile.

Astfel, Cătălin Lascut (regele duty-free-urilor, asociat la Millenium Pro Design, fiul lui Pavel Lascut, fostul șef al Direcției de Supraveghere și Control din Direcția Generală a Vămilor) îi spune lui Hardan Saadeh (director Dnata Catering SA) că va interveni pe lângă șeful PSD, Marcel Ciolacu, viitorul prim-ministru al României.

LASCUT CĂTĂLIN: Mă duc la MARCEL și (l-am rugat…să-l sune pe GRINDEANU să facă asta, să-mi dea și mie o prelungire 3, 5, 7ani.

HARDAN SAADEH: Unde? La aeroport?

LASCUT CĂTĂLIN: La aeroport. Și mi zice după câteva zile… Trimite pe… trimite pe cine pe cineva cu care să țin legătură acolo…(neinteligibil)… În speță Fredy (Alfred Simonis – n.red.) . Și zic… zic… După… după o săptămâna zice: ‘Domnule, zice e supărat MARCEL. [neinteligibil]…” „Ce s-a întâmplat? Că uite, mi-a zis GRINDEANU că a primit informări nasoale de la SRI despre tine că ai…”

HARDAN SAADEH: Cine? GRINDEANU a fost … a primit de la SRI despre ține?

LASCUT CĂTĂLIN: Da, da. De la SRI. Da, da. …[neinteligibil].

HARDAN SAADEH: .[.n.einteligibil]…

LASCUT CĂTĂLIN: Am furat vreo găină?! Nu există. Nu știu, erau ceva niște rapoarte nasoale, o să verific și eu.

HARDAN SAADEHÎn primul rând SRI nu cred să dea rapoarte scrise.

LASCUT CĂTĂLINBineînțeles că în timp s-au verificat, era o vrăjeală chelioasa. Ăla nu avea chef, l-a durut în [cuvânt obscen]… .[neinteligibil]…

HARDAN SAADEH:. .[neinteligibil]…

LASCUT CĂTăLIN: „Nu, domnule, SRI-ul nu-I vrea pe asta. ” Între timp, ¡ți dai seama, am luat-o invers, dacă am văzut că nu vrea cu asta. Dar gata acum, nu mai există nicio problema, că dacă nu există niciun raport, nu există nimic… (…)

În alte pasaje, directorul general al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), George Alexandru Ivan, afirmă că secretarul de stat de Transporturi care coordonează sectorul aviatic, Bogdan Mindrescu este „omul lui Ciolacu”.

Inculpațîi îl ironizează pe Marcel Ciolacu, despre care spun că „este un țăran de la Buzău” și că Grindeanu se visează președinte al României. Lasctu a mai afirmat că „s-a dus” la fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, din partea Gabrielei Firea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.