Oamenii de știință au găsit o modalitate de a restabili sensibilitatea la mirosuri după COVID-19

best auto leo vasluiOamenii de știință canadieni au identificat șase gene care pot fi tratate pentru a trata anosmia, pierderea mirosului cauzată de COVID-19. Încă nu există metode de combatere a acestei tulburări, care a devenit una dintre cele mai frecvente manifestări ale infecției cu coronavirus.
Pentru a corecta activitatea fiecăreia dintre genele găsite separat, există deja medicamente, astfel încât să puteți dezvolta rapid un medicament pe baza acestora.

„Descoperirea unor noi metode de tratare a anosmiei și introducerea lor în practica clinică poate dura zeci de ani, iar utilizarea unei ținte terapeutice pentru care există deja un medicament dovedit poate reduce semnificativ această perioadă”, au spus oamenii de știință într-un articol cu ​​rezultatele. a muncii lor.
Pentru medicină, modalitățile de a trata anosmia după COVID-19 sunt importante, deoarece terapia cu „antrenament olfactiv” și vitamine poate să nu fie suficientă, a spus Alexandra Tolsteneva, neurolog la Clinica Guta. Pierderea mirosului este un simptom concomitent al bolii Parkinson, al bolii Alzheimer, al demenței, al consecințelor leziunilor cerebrale traumatice, al tumorilor, a subliniat expertul. Prin urmare, metoda propusă deschide noi posibilități în tratamentul acestor afecțiuni.

„Metoda de influențare a proteinelor țintă are un viitor mare. Această abordare a fost deja utilizată cu succes în terapia țintită în oncologie. Și sunt sigur că vom avea în curând un nou medicament eficient pentru anosmie”.
În același timp, genele țintă pot fi folosite și pentru a trata alte boli, precum cancerul vezicii urinare, a adăugat un cercetător de la Institutul de Imunologie și Fiziologie.

Cu toate acestea, alți experți au subliniat că studiul a fost construit doar pe baza unor metode matematice, așa că este prea devreme pentru a trage concluzii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.