Oamenii din Vaslui au participat la cel mai mare miting AUR din București și au transmis un mesaj clar: “Nu vrem să fim supuși!”

best auto leo vaslui

Sâmbătă, 6 mai, Bucureștiul a fost gazda celui mai mare protest organizat de partidul AUR. Aproape 20.000 de oameni au ieșit în stradă, dintre care 10.000 au venit din provincie, pentru a-și exprima nemulțumirile față de guvernarea actuală și față de unele proiecte de lege controversate.

Printre motivele protestului se numără și proiectul de lege cunoscut sub denumirea de PL-x nr.145, care vizează organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie. Conform AUR, acesta este un act legislativ pervers, care încurajează scoaterea copiilor din familie în anumite situații, cum ar fi dacă părinții nu-și vaccinează copiii sau dacă ambii părinți sunt plecați la muncă în străinătate și copiii sunt lăsați în grija rudelor.

Un alt motiv de nemulțumire este schimbarea Ordonanței Guvernanței Corporative, cerută de Comisia Europeană și condiționată de banii din PNRR. Potrivit AUR, această schimbare poate duce la înstrăinarea capitalului companiilor de stat, cum ar fi Hidroelectrica, Transgaz sau Tarom.

Liderul partidului AUR, George Simion, a fost prezent la protest și a îndemnat oamenii să ia atitudine împotriva guvernării actuale. El a declarat că România se destramă și că este necesară o țară suverană, făcând referire la compromisurile impuse de Uniunea Europeană.

Protestul de sâmbătă a fost precedat de o acțiune similară la Bruxelles, unde liderii AUR și Diaspora Română au arătat că nu sunt de acord cu condiționările impuse de Comisia Europeană și că acestea pot duce la sărăcirea românilor.

În cadrul protestului din București, George Simion a fost prezent în permanență în fruntea oamenilor și a cerut să se facă cunoscut faptul că unii canale media transmit informația despre protest în mod distorsionat. El a îndemnat simpatizanții săi să viralizeze un video cu mesajul protestului.

Protestul a fost unul pașnic, dar a generat un puternic impact în spațiul public și a adus în prim-plan nemulțumirile și îngrijorările oamenilor în fața unor decizii guvernamentale controversate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.