Occidentul a trimis Ucrainei ajutor militar în valoare de 65 de miliarde de euro – Șeful NATO: „Alianța se pregătește să trimită mai mult”

best auto leo vaslui

Aliații occidentali au trimis Ucrainei ajutoare militare în valoare de 65 de miliarde de euro pentru a ajuta la contracararea invaziei la scară largă a Rusiei, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și, în lipsa unor negocieri de pace la orizont, alianța se pregătește să trimită mai mult.

„Nu putem permite Rusiei să continue să” afecteze securitatea europeană, a declarat Stoltenberg în cadrul unei conferințe de presă la Bruxelles, adăugând că „nu există semne că (președintele rus Vladimir) Putin se pregătește pentru pace”. „El se pregătește pentru mai mult război”.

Miniștrii de externe ai NATO, reuniți marți la Bruxelles, „vor discuta despre modul în care ne putem intensifica sprijinul, inclusiv prin continuarea consolidării forțelor armate ale Ucrainei”, a declarat Stoltenberg. „Sprijinul nostru este pe termen lung”.

Analiștii suspectează că Putin plănuiește să reziste în fața unei posibile contraofensive ucrainene în următoarele luni, sperând că sprijinul costisitor al Occidentului pentru Kiev se va destrăma.

Invazia lui Putin din februarie 2022 s-a întors împotriva sa în unele aspecte cheie. Ea a determinat NATO să desfășoare mai multe trupe și arme pe teritoriile membrilor săi din Europa de Est și a convins Suedia și Finlanda să renunțe la neutralitatea lor și să solicite aderarea la NATO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.