Pragul pentru abuzul în serviciu ar putea fi stabilit la 6.000 de lei, echivalentul a două salarii / Ministrul Justiţiei, discuţii cu deputaţii din coaliţie pe proiect / Liberalii se reunesc joi în şedinţă – SURSE

best auto leo vaslui

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu s-a întâlnit, luni, cu parlamentarii coaliţiei de guvernare, pentru a discuta despre pragul pentru abuzul în serviciu, din proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal, care a trecut deja de votul Senatului şi a ajuns la Camera Deputaţilor, for decizional.

Potrivit unor surse parlamentare, în cadrul discuţiilor liberalii au propus ca valoarea acestui prag să fie două salarii, respectiv 6.000 de lei. La Senat, pragul a trecut cu valoarea de 250.000 de lei, provocând nemulţumiri atât din partea Opoziţiei cât şi din partea unor lideri din PNL şi a societăţii civile.

Discuţia privind pragul pentru abuzul în serviciu se va afla şi pe agenda şedinţei conducerii PNL, care se reuneşte joi.

Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Proiectul a fost votat cu 79 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă şi 11 abţineri. USR, prin vocea fostului ministru al Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, ”este mai toxic decât Iordache”, iar ”Iohannis şi Predoiu desăvârşesc ce a început în 2017 Dragnea”.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionuţ Stroe, a anunţat că PNL va susţine în Camera Deputaţilor scăderea pragului privind abuzul în serviciu de la 250.000 de lei, cât a votat Senatul miercuri, la 9.000 de lei, cuantum propus de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

”Vreau să demontez teoria conform căreia se stabileşte un prag care dă liber la infracţiuni, este total falsă, pentru că orice faptă sub valoarea acestui prag foarte mic pe care îl vom promova la Camera Deputaţilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă mare şi cu recuperarea prejudiciului”, subliniază el

Şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ieşit şi a declarat că propunerea făcută de reprezentanţii Ministerului Justiţiei, privind pragul de 9.000 de lei la abuzul în serviciu, va fi susţinută de coaliţia de guvernare. ”Am discutat şi cu premierul Ciucă şi ne vom însuşi amendamentele la această lege”, susţinea Ciolacu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.