Parchetul General confirmă că investighează respingerea a mii de dosare de daună de către Euroins. ASF pregătește o nouă plângere penală.

best auto leo vaslui

La cererea Libertății, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat că face cercetări penale după ce ASF a semnalat că liderul pieței RCA, Euroins, a respins asiguraților dosare, fără să le verifice.

Libertatea a scris săptămâna trecută că Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) a trimis Parchetului General o sesizare penală în data de 21 februarie 2022. „Cu referire la solicitarea dumnevoastră, înregistrată la Biroul de informare și relații publice cu numărul de mai sus, vă comunicăm faptul că, având în vedere caracterul nepublic al procedurii în timpul urmăririi penale, (…) informațiile solicitate nu vă pot fi furnizate”, se arată în răspunsul Parchetului.

Ce a găsit ASF ASF a descoperit în urma unui control din 2021 că Euroins a respins mii de dosare de daună, fără să le verifice și fără ca oamenii a căror semnătură apărea pe documente să le fi văzut. „În lunile februarie și martie 2021 societatea Euroins a respins un număr de 6.298 dosare de daună; din aceste dosare de daună respinse, un număr de 5.821 dosare de daună (din care 5.603 dosare RCA) au fost respinse în baza a două protocoale semnate de către reprezentanți ai Direcției Daune”, conform plângerii. ASF spunea că un sfert dintre dosare nu aveau adrese de respingere. De asemenea, o serie de persoane ale căror semnături apar pe dosare au spus că nu au analizat documentele, în vreme ce altele au afirmat că semnătura era formala.

În plângere, ASF a mai precizat că Euroins „nu constituie și nu menține rezerva de daune în conformitate cu cadrul legal aplicabil”. O nouă plângere Aceasta nu este singura plângere penală făcută de ASF împotriva Euroins. Consiliul ASF a decis ieri, 2 februarie, sesizarea Parchetului cu o nouă plângere penală, într-o altă speță: compania nu raporta toate dosarele de daună în instanță.

Euroins este liderul pieței de asigurări obligatorii auto (RCA), cu o cotă de 31% din piață. Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este acționar minoritar la Euroins. Compania de asigurări este deținută de grupul bulgar Eurohold. Ce spune Euroins Euroins a transmis că nu are cunoștință de nicio procedură penală împotriva companiei. „Respectăm pe deplin cerințele de raportare ale ASF și reafirmăm transparența noastră totală în aceste chestiuni”, a transmis societatea de asigurări.

sursa:libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.