Parlamentul a majorat salariile cu 50% la AFM, în contextul în care profesorii au intrat în grevă

best auto leo vaslui

Camera Deputaților a decis creșterea numărului de angajați și o majorare cu până la 50% a salariului pentru o categorie de bugetari, în contextul în care profesorii au intrat în grevă. Beneficiarii sunt angajații Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), instituție subordonată Ministerului Mediului.

Conform proiectului, se majorează numărul de posturi din AFM de la 260 la 350 și cresc salariile pentru angajații implicați în gestionarea Fondului pentru mediu, prin modificări aduse la OUG 125/2022 și adoptate marți în Parlament.

Salariile mai mari la AFM vin în contextul în care profesorii din toată țara au intrat luni în prima grevă generală din ultimii 18 ani cerând lefuri mai mari, deoarece un profesor debutant primește circa 2.400 lei. Totodată, majorarea vine în contextul în care Guvernul tocmai a luat măsuri de reducere a cheltuielilor, printr-o „ordonanță a austerității”.

Au existat 186 de voturi „pentru”, 90 de voturi „contra” și o abținere. Parlamentarii din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR și minorități au votat „pentru”, în timp ce USR și AUR au votat „împotrivă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.