Parlamentul îşi reia activitatea / Camera Deputaţilor şi Senatul vor avea fiecare plen, în noua sesiune a Legislativului

best auto leo vaslui

Camera Deputaţilor a fost convocată în prima sesiune ordinară a acestui an şi va avea un plen, miercuri, de la ora 16.00. Anterior, de la ora 13.30, va avea loc şi o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei, în vechea componenţă. Senatul va începe tot miercuri activitatea, reunindu-se într-un plen, de la ora 12.00. Înaintea plenului, la ora 10.00, va fi o şedinţă a Biroului Permanent al Senatului, iar după plen, o altă şedinţă a Biroului permanent nou ales.

Tot miercuri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor vor fi aleşi membrii noului Birou permanent, respectiv vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii acestui for. 

”Potrivit articolului 24 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, alegerea acestora se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor şi negocierii liderilor grupurilor parlamentare. Conform aceluiaşi Regulament, lista candidaţilor propuşi pentru Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaţilor şi se aprobă cu votul deschis al majorităţii deputaţilor prezenţi”, arată comunicatul de presă al forului legislativ.

De asemenea, Biroul permanent al Senatului va avea loc, miercuri de la ora 10.00, urmat de o reuniune a Comitetului liderilor de grup. După plenul Senatului de la ora 12.00, se va întruni Biroul permanent nou ales şi din nou Comitetul liderilor.

Sursa: News.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.