Pentru un trai decent, PSD și PNL au crescut salariile primarilor cu 2.000 de lei

best auto leo vaslui

CCR a decis că rămâne în vigoare proiectul de lege care prevede majorarea salarială pentru primari și președinți de consilii județene, care a fost votat în 27 septembrie 2022. De majorare vor beneficia și vicepreședinții, precum și angajații din administrațiile locale.  

Coaliţia PSD – PNL – UDMR a majorat cu până la 2.000 de lei indemnizaţiile pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene. Este vorba despre Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare.

După majorări, primarul Capitalei, de exemplu, ar urma să primească cu 2.200 de lei brut mai mult. Salariile primarilor din mariile municipii vor crește cu 1.650 lei brut, până la 17.250 de lei brut, cele ale primarilor orașelor mari vor ajunge la 13.800 de lei (+1.300 de lei), iar edilii comunelor mari vor ajunge să câștige 11.500 de lei brut, față de 10.500 în prezent.

Bani mai mulți va primi și personalul din administrațiile locale, salariile fiind stabilite în funcție de indemnizația viceprimarului sau a vicepreședintelui Consiliului Județean.

Anterior, în forma adoptată de Senat, legea prevedea majorarea salariilor tuturor demnitarilor, printre care președinte, miniștri, parlamentari, șefi ai unor instituții precum Academia Română, Consiliul Concurenței, AEP sau Curtea de Conturi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.