Percheziţii DNA la sediul Poliţiei Române într-un dosar despre uniformele polițiștilor

best auto leo vaslui

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, marţi, percheziţii la două adrese din Bucureşti, între care sediul Poliţiei Române, într-un dosar în care se fac cercetări pentru presupuse fapte asimulate celor de corupţie la achiziţionarea de echipamente pentru dotarea poliţiştilor.

DNA precizează că faptele au fost comise în 2020 în legătură cu „încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei naţionale”.

Surse din Poliție au spus că procurorii ar investiga achiziții de echipamente precum bastoane și căști de protecție în valoare de circa 500.000 lei, confrom g4media.ro.

În ultimii ani, Poliția Română a trecut printr-un proces de reînnoire, când uniformele au fost schimbatre.

Ancheta privind echipamentele pentru polițiști a început în luna ianuarie, când procurorii DNA au început luni perchezițiile în mai multe structuri de poliției.

Poliția Română a făcut licitație publică pentru alocarea a 650 de milioane de lei pentru rebranduirea ținutei polițiștilor, conform Europa Liberă.

Iar cel mai mare contract, în valoare de 130 de milioane de lei, pentru furnizarea de costume de vară și iarnă pentru polițiști, a fost alocat unei singure firme Monica Design, la finalul unor proceduri cu un singur ofertant.

În ianuarie, procurorii DNA au făcut percheziții la sediul Poliției Locale Sector 1, la Poliția București și IPJ Călărași.

Anchetatorii au verificat atunci contractele în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției, echipamente plătite dar care nu au fost livrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Informații de calitate.